Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2012

Θέμα χρόνου η παραχώρηση της Παιδόπολης στο δήμο Ιωαννιτών

Το υπουργείο Υγείας άναψε το «πράσινο φως» για την παραχώρηση και πλέον αρχίζει ο αγώνας ώστε να εγκατασταθούν εκεί άστεγοι

Θέμα χρόνου και συγκεκριμένα ενός περίπου μήνα είναι η ολοκλήρωση των απαιτούμενων διαδικασιών και των συζητήσεων μεταξύ του δήμου Ιωαννιτών και του υπουργείου Υγείας, αναφορικά με την παραχώρησης της χρήσης των εγκαταστάσεων της Παιδόπολης από το υπουργείο στο δήμο, ώστε να καλυφθούν ανάγκες στέγασης που έχουν δημιουργηθεί στην περιοχή ελέω της οικονομικής κρίσης. Όπως ανέφερε χθες το ITV στο δελτίο ειδήσεων ήδη το υπουργείο άναψε το «πράσινο φως» για την παραχώρηση αυτή και κλιμάκια κοινωνικών λειτουργών και μηχανικών του δήμου επισκέφθηκαν τις εγκαταστάσεις για να αποτυπώσουν μία συνολική εικόνα και να καταγράψουν τις ελλείψεις και τις ανάγκες που υπάρχουν. Επόμενο στάδιο, όπως ανέφερε το ITV είναι η δρομολόγηση των διαδικασιών εξασφάλισης μίας σημαντικής χρηματοδότησης από το υπουργείο αφού υπάρχει τέτοια δυνατότητα, ενώ έχουν γίνει οι πρώτες κρούσεις και οι σχετικές αποδοχές για την παραχώρηση οικιακού εξοπλισμού από το κατάστημα ΙΚΕΑ.Από την άλλη πάντως, οι ανάγκες που καλείται να αντιμετωπίσει καθημερινά η Κοινωνική Υπηρεσία του δήμου Ιωαννιτών είναι αυξανόμενες, αφού τα αιτήματα υποβάλλ0οντια με ρυθμό… πολυβόλου.«Η κατάσταση έχει μεταβληθεί δραματικά τα δύο τελευταία χρόνια. Πολίτες που χθες ήταν σε ένα ικανοποιητικό βιοτικό επίπεδο, σήμερα δεν μπορούν να τακτοποιήσουν τις καθημερινές τους οφειλές. Η κατάσταση αυτή δεν είναι εύκολα διαχειρίσιμη από το δήμο Ιωαννιτών και την Κοινωνική Υπηρεσία, όμως προσπαθούμε», τόνισε η προϊσταμένη της Κοινωνικής Υπηρεσίας του δήμου Ιωαννιτών κα Ζηκίδου για να προσθέσει, ότι πριν από λίγες ημέρες το υπουργείο Υγείας ενέκρινε την εκταμίευση ενός σημαντικού ποσού που θα διατεθεί για την κάλυψη τέτοιων αναγκών.

Πως εξελίσσεται η απογραφή 
Στο μεταξύ, σύμφωνα με την κα Ζηκίδου αρκετοί δικαιούχοι των κοινωνικών – προνοιακών επιδομάτων δεν έχουν προσέλθει ακόμη για την απογραφή γεγονός που δημιουργεί βάσιμες υποψίες, ότι τελικά ο αριθμός εκείνων που έπαιρναν τα επιδόματα χωρίς να το δικαιούνται μπορεί να είναι πολύ μεγαλύτερος από αυτόν που εκτιμούσε και η ίδια η υπηρεσία. Το γεγονός αυτό αναδεικνύει και την αδυναμία των υπηρεσιών να ενεργήσουν με τον τρόπο που επιβάλλεται. «Το φαινόμενο αυτό έχει να κάνει και με την οργάνωση των υπηρεσιών και τις δυνατότητες που υπήρχαν. Δε γινόταν η απαιτούμενη κοινωνική έρευνα για κάθε περίπτωση αφού δεν υπήρχε το απαιτούμενο προσωπικό. Προσπαθούμε τώρα και πιστεύω, ότι έστω και με καθυστέρηση θα εντοπίσουμε όλες τις περιπτώσεις και θα μπει ένα τέλος στην εικόνα αυτή», κατέληξε.

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου