Τρίτη 3 Απριλίου 2012

Ξεκινά η κατασκευή του Μουσείου Αργυροτεχνίας



kosmima asimenio_aftodioikisiΣτα τέλη Απριλίου ξεκινούν οι εργασίες κατασκευής του Μουσείου Αργυροτεχνίας και σύμφωνα με την ανακοίνωση Τύπου του Δήμου Ιωαννιτών, το έργο  θα ολοκληρωθεί μετά από 900 ημερολογιακές ημέρες.
Το έργο το οποίο θα δημιουργηθεί σε τμήμα της Ακρόπολης Ιτς Καλέ, στο Κάστρο, είναι ενταγμένο στο ΕΣΠΑ με προϋπολογισμό 7,2 εκατομμύρια ευρώ. Για την εκτέλεση του έργου αυτού, όπως είναι γνωστό, έχει υπογραφεί προγραμματική σύμβαση πολιτισμικής ανάπτυξης μεταξύ του Υπουργείου Πολιτισμού, του Πολιτιστικού Ιδρύματος Ομίλου Πειραιώς και του Δήμου Ιωαννιτών. Οι εργασίες αποκατάστασης τμήματος του Κάστρου για τη δημιουργία του Μουσείου Αργυροτεχνίας θα απορροφήσουν το 65% του προϋπολογισμού αυτού, οι ειδικές εκθετικές εργασίες και οι εργασίες συγκρότησης, τεκμηρίωσης, συντήρησης, επιμέλειας, συλλογής και εποπτικού υλικού θα απορροφήσουν το 24% και....
οι λοιπές εργασίες εξοπλισμού, ειδικού φωτισμού, πολυμεσικών διαδραστικών εφαρμογών, πληροφόρησης και ενημέρωσης το υπόλοιπο 11% του προϋπολογισμού.
Την Τρίτη έγινε και η  πρώτη συνεδρίαση της Επιτροπής Παρακολούθησης  με αντικείμενο τον  απολογισμό  των ενεργειών μέχρι τον Μάρτιο του 2012 και τον προγραμματισμό δράσεων για τους επόμενους μήνες.  
Συμμετείχαν εκ μέρους του Δήμου Ιωαννιτών ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δημήτρης Γιωτίτσας,  από το  Υπουργείο Πολιτισμού η Προισταμένη της 8ης Εφορίας Βαρβάρα Παπαδοπούλου. Τον Όμιλο Πειραιώς εκπροσώπησε  η Γενική Διευθύντρια  του Πολιτιστικού Ιδρύματος Ασπασία Λούβη.

www.ioanninapress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου