Τετάρτη 30 Μαΐου 2012

Επιχείρηση... «παλαιά κτίρια 'Χατζηκώστα'»

Επιχείρηση... «παλαιά κτίρια 'Χατζηκώστα'» Έγιναν 30 προσαγωγές αλλοδαπών, εκ των οποίων συνελήφθησαν οι 10
Μια μεγάλη έκτασης επιχείρηση, από τις μεγαλύτερες μέχρι σήμερα, έγινε το πρωί του Σαββάτου από την Αστυνομία, η οποία επενέβη στα εγκατελειμένα κτίρια του παλαιού Νοσοκομείου «Χατζηκώστα», στην οδό Παπανδρέου, προκειμένου....
να εκκενωθούν.
Η επιχείρηση, έγινε στις 7 το πρωί του Σαββάτου, παρουσία του Εισαγγελέα, συμμετείχαν σε αυτή 6 διμοιρίες των ΜΑΤ, η Ομάδα Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος και η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας και διήρκησε αρκετές ώρες.
Η Αστυνομία ανέπτυξε πέριξ των κτιρίων ισχυρές δυνάμεις καθώς για τον λόγο αυτό είχαν μεταφερθεί διμοιρίες των ΜΑΤ κι από άλλες περιοχές της χώρας.
Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, έγιναν 30 προσαγωγές αλλοδαπών, εκ των οποίων συνελήφθησαν οι 10, καθώς δε διέθεταν τα απαραίτητα έγγραφα παραμονής και κρατούνται για επιστροφή στη χώρα τους, ενώ ακολούθησε έλεγχος και στα πράγματα που βρέθηκαν εντός των κτιρίων, χωρίς να εντοπιστεί τίποτα το «ύποπτο».
Οι μετανάστες που χρησιμοποιούσαν μόνιμα τους συγκεκριμένους χώρους στο παλαιό «Χατζηκώστα», ήταν πολλοί περισσότεροι, φαίνεται όμως ότι είχαν αποχωρήσει πριν από την επέμβαση της Αστυνομίας.
Εξάλλου, τις τελευταίες ημέρες οι επεμβάσεις της Αστυνομίας σε στέκια λαθρομεταναστών στην πόλη μας, ήταν συχνές, αφού εφαρμόζεται σε όλη τη χώρα επιχείρηση «σκούπα» για τον εντοπισμό λαθρομεταναστών, που έχουν εγκατασταθεί σε διάφορα κτίρια και διαμένουν παράνομα στην Ελλάδα.
Αμέσως μετά, ξεκίνησε η επιχείρηση σφραγίσματος των κτιρίων από τεχνικούς, ώστε να μην παρουσιαστούν ξανά τα ίδια φαινόμενα.
Να σημειωθεί ότι, η μόνη ένταση που δημιουργήθηκε κατά τη διάρκεια της επιχείρησης είχε να κάνει με τους καταληψίες που χρησιμοποιούσαν ένα από τα παλαιά κτίρια, στη γωνία με το 2ο Λύκειο, οι οποίοι αντάλλαξαν λεκτικούς διαξιφισμούς με τους αστυνομικούς, χωρίς ωστόσο να προκληθούν επεισόδια, αφού η Αστυνομία δεν επενέβη στην Κατάληψη.
Αντιδράσεις
Την αντίδρασή της στην επιχείρηση εκκαθάρισης των παλαιών κτιρίων του «Χατζηκώστα», εκφράζει με ανακοίνωσή της η Νεολαία Συνασπισμού Ιωαννίνων, κάνοντας λόγο για «βαρβαρότητα» που εκπορεύεται «από την πολιτική των πογκρόμ, των στρατοπέδων συγκέντρωσης και του φράχτη του Έβρου, της κάλυψης ρατσιστικών επιθέσεων, και της σκληρής εκμετάλλευσης μεταναστών και Ελλήνων εργαζομένων».
Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά «Αυτοί που προσπαθούν να μας πείσουν ότι για την εξαθλίωση φταίνε οι εξαθλιωμένοι, αυτοί που βαφτίζουν 'λαθραίες' ανθρώπινες ζωές, είναι οι ίδιοι που ευθύνονται για την υποβάθμιση των συνθηκών διαβίωσης ντόπιων και μεταναστών.
Αυτοί που αναπαράγουν ρατσιστικά παραληρήματα περί «υγειονομικών βομβών» και 'ανακατάληψης πόλεων', αυτοί που καλλιεργούν το φόβο, το μίσος και την εγκληματικότητα, είναι οι ίδιοι που εγκλωβίζουν χιλιάδες μετανάστες και πρόσφυγες σε ένα καθεστώς ομηρίας, αρνούμενοι να τους παρέχουν τα απαραίτητα έγγραφα για να διαφύγουν από τη χώρα.
Αυτοί που κραυγάζουν ότι για την ανεργία και την εγκληματικότητα 'φταίνε οι ξένοι', κλείνοντας το μάτι στον εκφασισμό της ελληνικής κοινωνίας, είναι οι ίδιοι που διαλύουν τα δικαιώματά μας στην εργασία, την περίθαλψη, την αξιοπρέπεια» τονίζοντας ότι απέναντι στις ρατσιστικές επιθέσεις, την τρομοκρατία και τον κοινωνικό κανιβαλισμό, η νεολαία Συνασπισμού αντιπαραθέτει την αλληλεγγύη, τους κοινούς αγώνες ξένων και Ελλήνων εργαζομένων και το σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα.

www.proinanea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου