Κυριακή 27 Μαΐου 2012

Άρχισε η λειτουργία της Πίστας Εξέτασης Υποψηφίων Οδηγών



pista odhgonΠαρουσία του Περιφερειάρχη κ. Αλέξανδρου Καχριμάνη και του Αρμόδιου για θέματα Μεταφορών – Επικοινωνιών Αντιπεριφερειάρχη κ. Ιωάννη Καραμπίνα, πραγματοποιήθηκε σήμερα η έναρξη λειτουργίας της πίστας εξέτασης υποψηφίων οδηγών Ιωαννίνων, που είναι μία από τις τέσσερις πιλοτικές που έχουν κατασκευαστεί σε όλη την Ελλάδα.
Ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, στις δηλώσεις του, υπογράμμισε ότι «ένα μόνιμο πρόβλημα που υπήρχε για την εξέταση των υποψηφίων οδηγών και το οποίο κατ΄ αρχάς τέθηκε από τις σχολές, λύθηκε. Είναι μια υποδομή χρήσιμη και ένα εργαλείο για τους εκπαιδευτές των οδηγών που θα την καταστήσουν πλέον δικό τους στέκι. Πήραμε τη μελέτη από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης,  η οποία όμως είχε κάποιες ελλείψεις, και   αυτός ήταν ο λόγος που....
άργησε η έναρξη λειτουργίας της». Ο Περιφερειάρχης αναφέρθηκε και στην αδυναμία του Υπουργείου Μεταφορών να καλύψει το κόστος των απαιτηθέντων συμπληρωματικών πιστώσεων, που τελικά βρέθηκαν από πόρους της Περιφέρειας.
Καταλήγοντας  ευχαρίστησε και όλους όσοι συνέβαλαν στην κατασκευή του έργου:
«Θέλω να ευχαριστήσω  τον πρώην Δήμο Ανατολής, τον  τότε δήμαρχο Ι. Εμμανουηλίδη και το τότε  Δημοτικό  Συμβούλιο Ανατολής που παραχώρησαν την έκταση,  τις τεχνικές υπηρεσίες της πρώην Ν.Α.Ι.  και νυν Περιφέρειας,  τον ανάδοχο, τις σχολές οδηγών, τη Διεύθυνση μεταφορών, και τον Θεματικό αντιπεριφερειάρχη (κ. Γιάννη Καραμπίνα)», ανέφερε ο Περιφερειάρχης, ο οποίος ανακοίνωσε ότι η βελτίωση του δρόμου προς την πίστα θα γίνει με πιστώσεις της Περιφέρειας, αφού το Υπουργείο αδυνατεί να καλύψει τη δαπάνη.  
Στα τεχνικά χαρακτηριστικά της πίστας αναφέρθηκε ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Μεταφορών Π.Ε. Ιωαννίνων κ. Σωτήρης Ψημμένος. Όπως είπε η πίστα έχει κατασκευαστεί σε έκταση 20 στρεμμάτων και χωρίζεται σε τρεις επιμέρους πίστες, από τις οποίες η μία προορίζεται για εξέταση  υπ. οδηγών δικύκλων, η δεύτερη για εξέταση υποψηφίων οδηγών επιβατηγών αυτοκινήτων και η τρίτη για υποψήφιους οδηγούς λεωφορείων – φορτηγών. «Εδώ- πρόσθεσε-  θα εξετάζονται οι δοκιμασίες της ομάδας Α και στη συνέχεια η πορεία θα γίνεται σύμφωνα με τον απαιτούμενο χρόνο».
Αναφερόμενος στα οφέλη που θα προκύψουν από τη λειτουργία της πίστας, τόνισε:

«Πρώτον η παρεχόμενη εκπαίδευση θα είναι σαφώς καλύτερη. Δεύτερον αποσυμφορούνται τμήματα της πόλης και της Βιομηχανικής Περιοχής. Τρίτον είναι θετικό ότι θα συγκεντρώνονται σε αυτήν  όλοι οι εκπαιδευτές και οι υπάλληλοι».  


www.ioanninapress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου