Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2013

Δεν διώκονται για φθορές οι 35 του ΠΑΜΕ

Ευελπίδων - Προσήχθησαν στον εισαγγελέα τα 35 μέλη του ΠΑΜΕ #7

Συγκέντρωση έξω από τα δικαστήρια της Ευελπίδων, όπου οδηγήθηκαν οι 35 συλληφθέντες των χθεσινών επεισοδίων στο υπουργείο Εργασίας, πραγματοποιούν μέλη του ΠΑΜΕ. Ποινική δίωξη μόνο για παράνομη παραμονή σε χώρο δημόσιας υπηρεσίας σε βάρος των συλληφθέντων.
Ποινική δίωξη για παράνομη παραμονή σε χώρο δημόσιας υπηρεσίας άσκησε ο εισαγγελέας σε βάρος των 35 συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ για τα χθεσινά επεισόδια στο υπουργείο Εργασίας. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν να δικαστούν στο αυτόφωρο.
Σε ό,τι αφορά το σκέλος των φθορών στο γραφείο του υπουργού Εργασίας, Γιάννη Βρούτση, ο εισαγγελέας διέταξε να διενεργηθεί έρευνα από την αστυνομία, προκειμένου να διαπιστωθεί ποιοι είναι οι υπεύθυνοι για τη διάπραξη του αδικήματος της φθοράς ξένης περιουσίας.

Α. Παπαρήγα: Ο λαός δεν πρέπει να φοβηθεί Δήλωση της γ.γ. του ΚΚΕ Α. Παπαρήγα έξω από τα δικαστήρια της Ευελπίδων, όπου οδηγήθηκαν τα 35 μέλη του ΠΑΜΕ που συνελήφθησαν στα χθεσινά επεισόδια κατά την κατάληψη στο υπουργείο Εργασίας.
Εντονη ήταν η αντίδραση της γενικής γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, Αλ. Παπαρήγα, η οποία βρέθηκε στα δικαστήρια της Ευελπίδων, όπου από το πρωί πραγματοποιούν σύγκεντρωση εκατοντάδες μέλη του ΠΑΜΕ.
Όπως είπε, «αφού δεν μπορεί να στοιχειοθετηθεί η κατηγορία για φθορά στο γραφείο του υπουργού, τους πάνε στο αυτόφωρο γιατί διατάραξαν την κοινή ησυχία του υπουργού».
Είναι σαν να λένε όταν πας στον υπουργό, να πηγαίνετε - όπως έλεγαν και επί δικτατορίας- έως τρεις και μετά να φεύγετε, παρατήρησε η κ. Παπαρήγα και πρόσθεσε ότι εάν τα 35 μέλη του ΠΑΜΕ δικαστούν για το ζήτημα αυτό «σημαίνει ότι θέλουν να εμποδίσουν και τα διαβήματα ακόμη στους υπουργούς».
«Δεν πρέπει ο ελληνικός λαός να φοβηθεί. Πρέπει να ατσαλωθεί. Ο κλήρος πέφτει στο λαό να αντιμετωπίσει τα ζητήματα», κατέληξε η γενική γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ.
Tη συμπαράσταση τους προς τους συλληφθέντες εξέφρασαν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες. Την ώρα που η κυβέρνηση κάθεται «σούζα» μπροστά στην τρόικα η οποία παρανομεί, καταλαμβάνει υπουργεία και διαλύει την χώρα, την ίδια στιγμή επιστρατεύει το δόγμα Δένδια, «νόμος και τάξη», προκειμένου να τρομοκρατήσει τον μαχόμενο ελληνικό λαό και να καθυποτάξει τη δράση συνδικαλιστικών στελεχών, όπως έκανε με τους 35 συλληφθέντες του ΠΑΜΕ, σχολίασε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Ν. Μαριάς.

«Φουντώνει» η αντιπαράθεση κυβέρνησης - ΚΚΕ
Κλιμακώνεται, εν τω μεταξύ, η αντιπαράθεση ανάμεσα στην κυβέρνηση και το ΚΚΕ, με αιχμή τις ζημιές στο γραφείο του υπουργού Εργασίας.
Μιλώντας σήμερα το πρωί στον τηλεοπτικό σταθμό Mega, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σίμος Κεδίκογλου, δήλωσε ότι στόχος των μελών του ΠΑΜΕ που εισέβαλαν στο υπουργείο Εργασίας ήταν να προπηλακιστεί ο ίδιος ο υπουργός.
Ο κ. Κεδίκογλου υποστήριξε ακόμη πως υπάρχουν μαρτυρίες σύμφωνα με τις οποίες υπήρξε βιαιοπραγία, βανδαλισμός και προσπάθεια προπηλακισμού του κ. Βρούτση.Ανέφερε επίσης ότι σύμφωνα με άλλη μαρτυρία οι συνδικαλιστές είχαν μαζί τους κάμερα.
Απαντώντας ο κ. Παναγιώτης Μεντρέκας, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, διέψευσε ότι τα μέλη του ΠΑΜΕ είχαν κάμερα και επέμεινε ότι δεν ευθύνονται για τις ζημιές στο γραφείο του υπουργού. Εκανε μάλιστα λόγο για «αυταρχικό αμόκ της κυβέρνησης», την οποία κατηγόρησε ότι «χρησιμοποιεί το ψέμα και την ωμή βία κατά της εργατικής πρωτοπορίας».
Από την πλευρά της η κ. Παπαρήγα χαρακτήρισε αστείο τον ισχυρισμό ότι στόχος των μελών του ΠΑΜΕ που εισέβαλαν στο υπουργείο, ήταν να προπηλακιστεί ο ίδιος ο υπουργός. «Αυτά είναι αστεία, έλεος, δεν είναι δυνατό να χτύπησαν τον υπουργό, ανέφερε σε δηλώσεις της στο ραδιοσταθμό Alpha 989, αναγνωρίζοντας ωστόσο ότι τέτοιου είδους  ενέργειες για το ΚΚΕ είναι ζημιά.
Πήγα και είδα τους κρατούμενους, ήταν πρόεδροι ομοσπονδιών όχι κουκουλοφόροι, επεσήμανε, ενώ σε άλλο σημείο τόνισε: Στο ΚΚΕ δεν παίζουμε πολιτικά παιχνίδια που αποβλακώνουν το λαό … όταν θέλουμε να αφυπνιστεί ο λαός στο σύνολο του και να υπάρχει πρωτοβουλία δε μπορούμε να παίξουμε τέτοια παιχνίδια.
Και το ΠΑΜΕ, σε σημερινή ανακοίνωσή του, κάνει λόγο για «κατασκευασμένες κατηγορίες» σε βάρος των συλληφθέντων και σημειώνει ότι «οι αθλιότητες της κυβέρνησης, του κυβερνητικού εκπροσώπου και του υπουργού εργασίας αποκαλύπτονται όσο περνάνε οι ώρες όλο και περισσότερο».
«Οι δηλώσεις τους ''το ΠΑΜΕ να δείξει βίντεο'' αποκαλύπτει την αθλιότητά τους και τις κατασκευασμένες κατηγορίες με τις οποίες σέρνονται στα δικαστήρια 35 συνδικαλιστές, στελέχη του ΠΑΜΕ. Όσο περνάνε οι ώρες θα εντίθενται συνεχώς και θα τους αποκαλύπτουμε όλο και περισσότερο», τονίζεται στην ανακοίνωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου