Σάββατο 19 Ιανουαρίου 2013

Ραντεβού στα δικαστήρια δίνουν οι κτηνοτρόφοι

Ένα ακόμη «ραντεβού» στο Δικαστικό Μέγαρο δίνουν οι κτηνοτρόφοι των Ιωαννίνων και ευρύτερα της Ηπείρου, καθώς τη Δευτέρα έχει προγραμματιστεί να εκδικαστεί η μήνυση της πρώην Αγροτικής Τράπεζας κατά κτηνοτρόφων για τις φθορές που είχαν προκληθεί στο υποκατάστημα της Αγροτικής Τράπεζας στα Γιάννινα κατά τη διάρκεια συλλαλητηρίου το Μάιο του 2011.
Η υπόθεση πλέον ...
«κληροδοτήθηκε» στην Τράπεζα Πειραιώς, που συνεχίζει τον δικαστικό αγώνα ενώ οι κτηνοτρόφοι που κατηγορούνται καλούν τους συναδέλφους τους έξω από το Δικαστικό Μέγαρο το πρωί της Δευτέρας.
Με αφορμή το δικαστικό κομμάτι εκ μέρους του Κτηνοτροφικού Συνεταιρισμού ο Χρήστος Τσιούρης επιτέθηκε σε όσους οδήγησαν στην πώληση της γαλακτοβιομηχανίας ΔΩΔΩΝΗ, αλλά και στη νέα ιδιοκτησία που ανακοίνωσε πρόσφατα την απόφασή της να διατηρήσει τις ίδιες τιμές γάλακτος στους παραγωγούς. Σύμφωνα με τον κ. Τσιούρη παρά τις υποσχέσεις ότι οι ιδιώτες θα φέρουν επενδύσεις και κεφάλαια, οι αλλαγές στη γαλακτοβιομηχανία είναι ότι δεν δόθηκε η προκαταβολή στους αγελαδοτρόφους προκειμένου να αντεπεξέλθουν στο χειμώνα, αλλά ούτε και έγινε η εκκαθάριση όπως όλα τα προηγούμενα χρόνια.
«Πρέπει δηλαδή να πανηγυρίζουμε επειδή δεν μειώθηκαν οι τιμές; Μάλιστα ούτε γι’ αυτό υπάρχει δέσμευση της επιχείρησης, που σημαίνει ότι μπορεί τον Μάρτιο που τελειώνει η περίοδος σύμφωνα με τον ΕΛΟΓΑΚ, να αποφασιστούν μειώσεις», σημείωσε χαρακτηριστικά.
Οργανώνει τον αγώνα και η ΠΑΣΥ
Την απόφαση της διοίκησης της γαλακτοβιομηχανίας ΔΩΔΩΝΗ να διατηρήσει τις τιμές την ώρα που δεν έχει δοθεί η προκαταβολή και η εκκαθάριση και παράλληλα έχει αυξηθεί το κόστος των ζωοτροφών, επικρίνουν και τα μέλη της Παναγροτικής Συσπείρωσης.
Η ΠΑΣΥ ξεκινά περιοδείες στις αγροτικές περιοχές της Ηπείρου με κλιμάκωση στις 27 Ιανουαρίου οπότε θα πραγματοποιηθεί στο Πνευματικό Κέντρο Ζίτσας σύσκεψη για την οργάνωση του αγώνα των κτηνοτρόφων.
Εκ μέρους της ΠΑΣΥ ο Κώστας Κατσάνος υπογράμμισε ότι οι κτηνοτρόφοι βρίσκονται σε απόγνωση και πως πλέον η ΔΩΔΩΝΗ έχασε τον καταλυτικό ρόλο που είχε στη διαμόρφωση των τιμών για όλη την Ελλάδα. Μάλιστα αναφέρθηκε και σε νέα δεδομένα που αφορούν στις συμβάσεις μεταξύ κτηνοτρόφων και εταιρειών, όπου η τιμή καθορίζεται ανάλογα με τα ποιοτικά χαρακτηριστικά του παραγόμενου γάλακτος.

 Ελευθερία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου