Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2013

Σε νέες περιπέτειες η μεταφορά των μαθητών


AGIASMOS
Τις ενέργειες  που θα πρέπει να υλοποιήσουν δήμοι και περιφέρειες προκειμένου να ενεργοποιηθεί η διαδικασία προκήρυξης των διαγωνισμών για τη μεταφορά των μαθητών γνωστοποιεί με εγκύκλιο του προς τους αρμόδιους φορείς το υπουργείο Εσωτερικών.
Στο σχετικό κείμενο κάνει γνωστό προς τις αιρετές περιφέρειες και τους δήμους ότι από την 1η Ιουλίου 2013, η αρμοδιότητα της μεταφοράς μαθητών απονέμεται στις περιφέρειες.
Ωστόσο, σύμφωνα με το νέο θεσμικό πλαίσιο δίνεται η δυνατότητα στις περιφέρειες «να εγγράφουν πίστωση, να δημοπρατούν και να προβαίνουν σε κάθε άλλη ενέργεια για την προετοιμασία της μεταφοράς μαθητών του σχολικού έτους 2013-2104 και πριν από την 1-7-2013». Με στόχο να ξεκινήσουν άμεσα οι διαδικασίες των διαγωνισμών για τη μεταφορά των μαθητών για το σχολικό έτος 2013-2014, οι δήμοι και οι περιφέρειες, είναι υπογερωμένοι να προβούν στις ακόλουθες ενέργειες:....


Οι Δήμοι:
1. να αποστείλουν στις περιφερειακές ενότητες που ανήκουν χωρικά, πίνακα σε ηλεκτρονική μορφή λογιστικού φύλλου(πίνακας 3 του με αρ.πρωτ.707/7-1-2013 εγγράφου μας) με τα στοιχεία των  μαθητών, που έχουν δικαίωμα δωρεάν μεταφοράς, με όλους τους διαθέσιμους τρόπους, σύμφωνα με τις προϋποθέσεις της αρ.35415/28-7-2011 ΚΥΑ.
2. να ενημερώσουν τις περιφερειακές ενότητες, για το αν διαθέτουν κατάλληλα μεταφορικά μέσα που μπορεί να τα διαθέσουν για τη μεταφορά των μαθητών.
 Οι Περιφέρειες:
1. να καταγράψουν τα υφιστάμενα δρομολόγια της δημόσιας συγκοινωνίας τα οποία εξυπηρετούν ή δύνανται να εξυπηρετήσουν, μετά από τροποποίηση, την μεταφορά μαθητών και στη δεύτερη περίπτωση να κινήσουν τη διαδικασία τροποποίησής τους.
2. θα πρέπει να φροντίσουν για την τήρηση της διαδικασίας και των προθεσμιών της απαραίτητης δημοσίευσης στην Εφημερίδα των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων, δεδομένου ότι, στις περιπτώσεις διαγωνισμών για τη μεταφορά  μαθητών οι συνακόλουθες συμβάσεις θεωρούνται δημόσιες συμβάσεις υπηρεσιών οι οποίες για ποσό άνω των 200.000 € υπάγονται στο πεδίο εφαρμογής του Π.Δ/τος 60/2007 (ΦΕΚ 64 Α΄) και της σχετικής Οδηγίας 2004/18/ΕΚ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου