Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2013

Αναγκαιότητα η άμεση στελέχωση του ΦΟΔΣΑ


Την απόλυτη αναγκαιότητα να βρεθεί άμεσα λύση στο πρόβλημα λειτουργίας, οργάνωσης και στελέχωσης του Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων επισημαίνει ο Δήμαρχος Ζίτσας Δ. Ρογκότης. Πρόκειται όπως είπε για ένα από τα κορυφαία θέματα που πρέπει να απασχολεί την τοπική αυτοδιοίκηση, αφού σε βάθος χρόνου ο...
ΦΟΔΣΑ ουσιαστικά θα είναι η μεγαλύτερη επιχείρηση στην Περιφερειακή Ενότητα Ιωαννίνων. Ο κ. Ρογκότης τόνισε πως αυτό που προέχει είναι η επίλυση των προβλημάτων συγκρότησης και στελέχωσης του ΦΟΔΣΑ, προσθέτοντας μάλιστα πως ο ίδιος δεν έχει καμία απολύτως αντίρρηση για τις προγραμματικές συμβάσεις που υπογράφει ο Φορέας είτε με την Περιφέρεια, είτε, εάν γίνει, με τη ΔΕΥΑΙ. «Εάν δεν λυθεί άμεσα το ζήτημα της οργάνωσης του Φορέα, ο κάθε Δήμος θα εξακολουθήσει να κοιτά το δικό του συμφέρον και στην ουσία δε θα λύνει τίποτα. Οφείλουμε από κοινού να αναζητήσουμε διοικητικό προσωπικό για τον Φορέα και ίσως θα μπορούσαμε να εκμεταλλευθούμε τη διαδικασία της κινητικότητας των υπαλλήλων, μεταφέροντας διοικητικό προσωπικό για τη στελέχωση του Φορέα», τόνισε ο κ. Ρογκότης. Συναφές με τη λειτουργία και τις αρμοδιότητες του Φορέα είναι και το θέμα της διάθεσης των αδρανών υλικών και των οικοδομικών μπάζων, με τον Δήμο Ζίτσας να έχει ζητήσει άδεια από την Περιφέρεια για την νομιμοποίηση γι’ αυτό το σκοπό ενός παλιού λατομείου στην περιοχή της Ζωοδόχου.

Στο Δημοτικό Συμβούλιο ο παιδικός της Μεταμόρφωσης
 Σε ήπιο κλίμα το βράδυ της Πέμπτης πραγματοποιήθηκε η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ζίτσας όπου μονοπώλησε σχεδόν το ενδιαφέρον το πρόβλημα που ανέκυψε με τη λειτουργία του βρεφονηπιακού σταθμού στη Μεταμόρφωση, λόγω της καθυστέρησης στην πληρωμή των υπαλλήλων και της επίσχεσης εργασίας στην οποία έχουν καταφύγει. Το πρόβλημα που αναδείχθηκε και στο Δημοτικό Συμβούλιο σύμφωνα με τον κ. Ρογκότη είναι ότι η χρηματοδότηση για τη λειτουργία του σταθμού από το 2007 μέχρι και τη φετινή χρονιά γίνεται αποκλειστικά με κονδύλια του ΕΣΠΑ. Εάν αυτά εκλείψουν, τότε υπάρχει κίνδυνος, σημείωσε και για τον παιδικό της Μεταμόρφωσης και για το ΚΔΑΠ της Κληματιάς. Ωστόσο τόνισε πως ο Δήμος Ζίτσας με ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου δεσμεύεται πως θα αναλάβει το κόστος λειτουργίας των δομών αυτών εάν απαιτηθεί, όμως θα πρέπει να βρεθεί λύση με το προσωπικό. «Δεν έχουμε προσωπικό διαθέσιμο από τις άλλες δομές για να λειτουργήσουμε τον παιδικό στις Καρυές. Παράλληλα, ανακοινώθηκε ότι μέχρι το 2016 η τοπική αυτοδιοίκηση δεν έχει τη δυνατότητα καμίας πρόσληψης. Εάν δεν λυθούν αυτά τα θέματα, τότε θα μείνει σε μας η καλή διάθεση και η δέσμευση να αναλάβουμε το κόστος λειτουργίας αλλά δε θα έχουμε προσωπικό», τόνισε ο κ. Ρογκότης.
-->

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου