Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2013

Πήρε φωτιά η κορυφή της Football League


Ανατρεπτική ήταν η σημερινή αγωνιστική της Football League, αφού η ήττα του Εργοτέλη στην Δράμα, το ρεπό των Ψαχνών και το διπλό της ΑΕΛ δημιουργεί συνωστισμό στις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας. 


Την παράσταση στην αγωνιστική έκλεψε η... Δόξα Δράμας, η οποία βρίσκεται εδώ και καιρό σε άνοδο και η νίκη της κόντρα στον πρωτοπόρο Εργοτάλη με 1-0 αποτελεί την καλύτερη πιστοποίηση. Οι Κρητικοί μπορεί να είχαν την υπεροχή, όμως ήταν φλύαροι αλλά και άτυχοι, αφού δύο φορές οι προσπάθειές τους σταμάτησαν στο δοκάρι. Η αρχή έγινε στο 34' με τον Βερπακόφσκι, ενώ την ίδια κατάληξη είχε 6 λεπτά αργότερα και η κεφαλιά του Γιοβάνοβιτς. Ο Εργοτέλης πίεσε και κυνήγησε το γκολ, όμως λίγο πριν την λήξη της αναμέτρησης επιβεβαιώθηκε ο άγραφος κανόνας του ποδοσφαίρου, με τον Πουλάκο να τιμωρεί τους Κρητικούς για τις χαμένες τους ευκαιρίες και να χαρίσει την νίκη στους Μαυραετούς.

Δόξα Δράμας (Παναγιώτης Τζαναβάρας): Δαύκος, Στεργιανός (46' Κοντέων), Ταραλίδης, Μιλένκοβιτς, Περπερίδης (53' Μπουτζίκος), Μπάρρος, Ιντζόγλου, Ρούσεφ, Κάπελ, Στόικος (46' Πουλάκος), Καμινιώτης.

Εργοτέλης (Σίνισα Γκόγκιτς): Αθανασίου, Ρομάνο, Χαντί, Μπουχαλάκης, Γιοβάνοβιτς, Ζαχόρα, Γκαντιάγκα (72' Κοζορώνης), Γεωργίου, Πίτσος, Βερπακόφσκις (89' Ευαγγέλου), Τζανακάκης.

Την «ξελάσπωσε» ο Σκόνδρας

Πολύτιμη νίκη πέτυχε η ομάδα της Λάρισας επί της Επανομής με 1-0, σε ένα παιχνίδι με λίγες ευκαιρίες και πολύ λάσπη, όπου οι βυσσινί έστω και στο τέλος κατάφεραν να σκοράρουν και να πάρουν το τρίποντο. Οι γηπεδούχοι παρουσιάστηκαν όπως ήταν αναμενόμενο, δηλαδή σφικτοί στην άμυνα, προσπαθώντας να κρατήσουν χαμηλά τον ρυθμό και να εκμεταλλευτούν τον πολύ κακό αγωνιστικό χώρο. Μάλιστα λίγο έλειψε να πάρουν και το προβάδισμα, όμως η κεφαλιά του Παπατζίκου σταμάτησε στο δοκάρι του Σέρεμετ. Ο χρόνος κυλούσε και όλα έδειχναν πως το παιχνίδι θα λήξει χωρίς σκορ, όμως όπως αποδείχτηκε ο Σκόνδρας είχε άλλη άποψη. Μετά από σέντρα του Νεμπεγλέρα έπιασε μία πολύ δυνατή κεφαλιά, την οποία ο Ταταρίδης έδιωξε σε κόρνερ. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Νεμπεγλέρας και αυτή τη φορά ο Σκόνδρας δεν άφησε κανένα περιθώριο στον αντίπαλο τερματοφύλακα, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα και πήρε εκδίκηση για την προηγούμενη φάση.

Αναγέννηση Επανομής (Κώστας Βελιτζέλος): Ταταρίδης, Νταντάμης, Ζόσουα Σίλβα, Γκλάμοσακ, Σαμουηλίδης, Μωϋσίδης, Κουκουλέκης (82' Παπαστεργίου), Κουλίδης (78' Τζανδάρης), Τοπούζης, Μάθιου Σίλβα (46' Μπέκα), Παπατζίκος.

Λάρισα (Τίμος Καβακάς): Σέρεμετ, Παπαγεωργίου, Σκόνδρας, Γιώτας, Παγώνης, Νεμπεγλέρας, Τσιάρας, Δεινόπαπας (53' Αλεξάντροβιτς, 90' Πότσι), Τσίγκας (90+3' Φρανκού), Χασομέρης, Κρητικός.

Πήρε μπρος ο Πανσερραϊκός

Ακόμα μία νίκη πέτυχε η ομάδα του Πανσερραϊκού, η οποία δείχνει να έχει βρει ρυθμό, με νέο θύμα αυτή την φορά την Καλλιθέα, η οποία γνώρισε την ήττα στις Σέρρες με σκορ 1-0. Τα λιοντάρια ήταν ανώτερα στο μεγαλύτερο μέρος της αναμέτρησης, είχαν την κατοχή και τον έλεγχο του κέντρου, όμως και πάλι αντιμετώπιζαν σοβαρό πρόβλημα στην τελική προσπάθεια. Η λύτρωση ήρθε για ακόμα μία φορά από παίκτη που δεν είναι επιθετικός, με δράστη για άλλη μία αναμέτρηση τον Παρασκευαϊδη. Στην αντίπερα όχθη, η Καλλιθέα για ακόμα ένα ματς παρουσιάστηκε αρκετά κακή, χωρίς πλάνο στο παιχνίδι της, με τους Αθηναίους να μην θυμίζουν σε τίποτα την ομάδα που είδαμε πέρσι να μπαίνει στα πλέι οφ ή την ομάδα στα παιχνίδι του Κυπέλλου.

Πανσερραϊκός (Μιχάλης Γρηγορίου): Κουτζαβασίλης, Τοντόροφ, Παντελιάδης, Μπριλάκης, Παρασκευαίδης, Κ. Τριανταφύλλου, Ράνιτς, Ντα Κόστα (80' Καρασαλίδης), Μπανγκουρά, Στεφανίδης (46' Κόντος), Τσούτσης (63' Μίλιεβιτς).

Καλλιθέα (Λύσανδρος Γεωργαμλής): Μιχελής (27' λ.τ Κατσούλης), Φαγιέ, Ντακόλ, Βιγιαρέχο, Μαρουκάκης, Μουσταφίδης (28' λ.τ Χριστοφιλέας, 46' Δρόσος), Θεολόγου, Σταύρου, Φουτσίνι, Κατσικογιάννης, Πίκολο.

Κόλλησαν στο μηδέν

Ακόμα δύο βαθμούς άφησε να χαθούν η ομάδα του Παναιτωλικού, η οποία αν και ανώτερη δεν κατάφερε να σκοράρει και να πάρει την νίκη στην έδρα τουεπί της Καβάλας, με την απουσία του Φαβάλι να είναι εμφανής. Οι γηπεδούχοι είχαν την κατοχή και πίεσαν αρκετά για να πετύχουν κάποιο τέρμα, όμως οι Μπόγιοβιτς, Σίσιτς, Μπελόν και Κούσας δεν κατάφεραν να βρουν δίχτυα. Οι Αργοναύτες από την μεριά τους περιορίστηκαν σε παθητικό και αμυντικό ρόλο, προσπαθώντας να κρατήσουν μακριά από την εστία τους τον Παναιτωλικό. Παρόλα αυτά, ο Ν Ντιαγιέ ήταν για ακόμα μία φορά επικίνδυνος, προσπαθώντας να χτυπήσει στην αντεπίθεση.

Παναιτωλικός (Μάκης Χάβος): Στεφανάκος, Αραμπατζής, Γκολιάς, Κούσας, Μελισσάς, Σφακιανάκης (77' Τζούνιορ), Ιορδανίδης (57' Γιάνεφ), Mπελόν, Σίσιτς, Καμαρά (51' λ.τ Πάσας), Μπόγιοβιτς.

Καβάλα (Νίκος Παπαδόπουλος): Αποστολίδης, Ντουτσαρίδης, Ντος Σάντος, Κοτίτσας, Πάτο, Εντιαγέ, Τάσιτς (80' Μπρατσιάνι), Μαραγκός, Καλαγκάνης, Τριποτσέρης, Παγώνης.

Στοπ στο σερί της ΑΕΛΚ

Σε ένα πολύ μέτριο παιχνίδι, χωρίς ρυθμό και με ελάχιστες φάσεις μπροστά από τις δύο εστίες, Καλλονή και Εθνικός κόλλησαν στο μηδέν και μοιράστηκαν από ένα βαθμό. Το αποτέλεσμα αυτό είναι κακό για τους γηπεδούχους, των οποίων το εντός έδρας ρεκόρ έσπασε. Από την μεριά τους οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να πάρουν ένα βαθμό σε μία πάρα πολύ δυνατή έδρα και να επιστρέψουν έτσι στα θετικά αποτελέσματα. Οι παίκτες της ΑΕΛΚ πάντως διαμαρτύρονται έντονα για χέρι εντός περιοχής στις καθυστερήσεις της αναμέτρησης, φάση στην οποία ο διαιτητής της αναμέτρησης έδειξε παίζεται.

ΑΕΛ Καλλονής (Μπάμπης Τεννές): Mάππας, Κώτσιος, Βαλιός, Χωριανόπουλος, Σιλιγαρδάκης, Μαρσέλο (70' Μάρα), Λεοζίνιο, Μανούσος (85' Κριπιντίρης), Ντιμπαλά, Σερφά, Κάντζι (70' Κάντζι).

Εθνικός Γαζώρου (Παναγιώτης Διλμπέρης): Βαλσαμάκης, Κοσμίδης, Μερεσιώτης, Κουκόλης, Κάπιας, Γεωργιάδης, Σαββίδης, Ναλμπάντης, Γαϊδαρτζής (56' λ.τ Μαχαιρούδης), Διαμαντίδης (75' Μουσικάκης), Κωνσταντινίδης (90+2' Kατσαβάκης).

Απόλυτο μηδέν στα Γιαννιτσά

Βαθμούς και εντυπώσεις μοιράστηκαν Αναγέννηση και Φωκικός, οι οποίοι δεν κατάφεραν να σκοράρουν, σε ένα πολύ κακό παιχνίδι χωρίς ρυθμό και συγκινήσεις. Το μόνο που υπήρχε σε... αφθονία, ήταν οι δύναμη, τα νεύρα και τα σκληρά μαρκαρίσματα, ενδεικτικό της κρισιμότητας του αγώνα για τις δύο ομάδες που βρίσκονται χαμηλά στην βαθμολογία. Ο ένας βαθμός πάντως δεν αφήνει καμία από τις δύο ομάδες ανικανοποίητες, αφού είναι ένα βήμα, έστω και μικρό, απομάκρυνσης από την επικίνδυνη ζώνη.

Αναγέννηση Γιαννιτσών (Σάββας Κωφίδης): Λαμπάκης, Σιδηρόπουλος, Καρλόπουλος, Βλαχόπουλος (71' Χαρμάνας), Σερέτης, Γκαρακλίδης, Καρπαθάκης (46' Χατζόγλου), Άρτσε (88' Αντρείνι), Καπνίδης, Τσιάμης, Σαμαρόπουλος.

Φωκικός (Πέτρος Δημητρίου): Γεωργίου, Νάστος, Γκόμεζ, Ταμπάκης, Αλμπέρτο, Κωστόπουλος, Γουόρντεν, Αργύρος, Παπαζούδης, Μαρτίνος, Χαλούλος.

Δύναμή του η Κατερίνη

Την έδρα του εκμεταλλεύτηκε για ακόμα μία φορά ο Πιερικός, ο οποίος κατάφερε να επιβληθεί του σκληροτράχηλου Θρασύβουλου με 1-0 και να πάρει μία βαθιά βαθμολογική ανάσα. Οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να αμυνθούν και να καταφέρουν να πάρουν έστω τον 1 βαθμό, όμως δεν κατάφεραν να το κάνουν με επιτυχία και έτσι γνώρισαν την 4η διαδοχική ήττα τους στο πρωτάθλημα. Χρυσός σκόρερ για την ομάδα της Κατερίνης ήταν ο Γιαζιτζόγλου, ο οποίος χάρισε στην ομάδα του ακόμα μία νίκη, με τον Πιερικό να μοιάζει αναγεννημένος από την στιγμή που ανέλαβε την ομάδα ο Φοιρός.

Πιερικός (Γιώργος Φοιρός): Βασιλειάδης, Γιατζιτζόγλου, Ντόικιτς, Αποστολίδης, Ντάνι, Ελευθεριάδης (90' Παναγιωτίδης), Μπελόσεβιτς (75' Πολίτης), Μανίκας (83' Παπατόλιος), Ιορδανίδης, Φαμπίνιο, Νίκου.

Θρασύβουλος (Στάθης Σταθόπουλος): Σταυριανός (15' λ.τ Μαρούλης), Σύρος, Αρκουμάνης, Μπακάλης, Βλασσόπουλος (77' Καλογιάννης), Πλαβούκος, Προβατίδης, Σούφλας, Πάνος, Κακλαμάνος (46' Σκαμαντζούρας), Καλαμιώτης.
Αποτελέσματα

ΔΟΞΑ ΔΡΑΜΑΣ-ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ 1-0
ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ-ΚΑΛΛΙΘΕΑ 1-0
ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΕΠΑΝΟΜΗΣ-ΛΑΡΙΣΑ 0-1
ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ-ΦΩΚΙΚΟΣ 0-0
ΠΙΕΡΙΚΟΣ-ΘΡΑΣΥΒΟΥΛΟΣ 1-0
ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ-ΚΑΒΑΛA 0-0
ΑΕΛ ΚΑΛΛΟΝΗΣ-ΕΘΝΙΚΟΣ ΓΑΖΩΡΟΥ 0-0

www.gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου