Κυριακή 31 Μαρτίου 2013

Έξι κλεμμένα τζιπ εντοπίστηκαν στην Κακαβιά

KAKABIA SYNORA
Τη διαδρομή έξι πολυτελών μεν, κλεμμένων δε αυτοκινήτων σταμάτησαν το τελευταίο διάστημα οι τελωνειακοί της Κακαβιάς. Η Κακαβιά τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια αποτελούσε πέρασμα για τα κλεμμένα αυτοκίνητα, πολλά μάλιστα κάτω από συνθήκες....
ύποπτες είχαν καταλήξει στην Αλβανία.
Την τελευταία πενταετία πολλά άλλαξαν και ανά τακτά διαστήματα πλέον οι τελωνειακοί εντόπιζαν τα κλεμμένα αυτοκίνητα πριν αυτά περάσουν τα σύνορα. Τις τελευταίες ημέρες λοιπόν, όπως ανακοινώθηκε επίσημα σταμάτησαν τη διαδρομή για έξι πολυτελή τζιπ από τα οποία τα πέντε ήταν κλεμμένα (4 BMW X6 και 1 BMW XS) και το έκτο (VW Touarg) υπεξαιρεμένο. Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο προϊστάμενος του τελωνείου Κακαβιάς Μιχάλης Στεφάνου, οι μέθοδοι που χρησιμοποιούνται, είναι πολύπλοκες: Πλαστές άδειες κυκλοφορίας, πλαστές εξουσιοδοτήσεις, πανομοιότυπες πινακίδες, παραποιημένα πλαίσια, ακόμη και παραποιημένοι εγκέφαλοι αυτοκινήτων. «Όλα τείνουν στο συμπέρασμα ότι βρίσκεται σε έξαρση τον τελευταίο καιρό η εγκληματική δράση ομάδων οι οποίες, αφού κλέβουν πολυτελή αυτοκίνητα, με διάφορους τρόπους προσπαθούν να τα περάσουν στη γείτονα χώρα για να τα πουλήσουν ή για να πάρουν αποζημίωση από τις ασφαλιστικές εταιρίες. Είναι χαρακτηριστικό ότι χρησιμοποιούν ως οδηγούς νεαρούς, κυρίως Αλβανούς» αναφέρει ο κ. Στεφάνου.
 Με αφορμή τη «σύλληψη» των έξι πολυτελών τζιπ, ο κ. Στεφάνου επισημαίνει ότι το τελωνείο Κακαβιάς δουλεύει με λίγους υπαλλήλους. «Αποδεικνύεται ότι υπάρχουν και υπηρεσίες που στηριζόμενες στον ζήλο και την εργατικότητα των λιγοστών υπαλλήλων μας, μπορούν να εργάζονται αποτελεσματικά» σημειώνει. Τέλος συγχαίρει τους υπαλλήλους αλλά και τις αστυνομικές αρχές για τη βοήθεια που παρέχουν στις περιπτώσεις Ο διευθυντής του τελωνείου συγχαίρει τους υπαλλήλους για τις εν λόγω επιτυχίες και ευχαριστεί τις αστυνομικές αρχές για τη βοήθεια που παρέχουν στις περιπτώσεις κράτησης. 
epiruspost

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου