Τρίτη 12 Μαρτίου 2013

Διήμερο αποκριάτικων εκδηλώσεων στο Δήμο Ζίτσας


Διήμερο αποκριάτικων εκδηλώσεων, με καρναβάλια, χορούς, γλέντια, σάτιρα και δρώμενα, στην έδρα του δήμου στην Ελεούσα και στις Τοπικές Κοινότητες, διοργανώνει την Κυριακή της Τυρινής 17 και την Καθαρά Δευτέρα 18 Μαρτίου ο Τομέας Πολιτισμού – Αθλητισμού του Δήμου Ζίτσας
με τη συνεργασία των... Πολιτιστικών Συλλόγων και των Τοπικών Κοινοτήτων, με στόχο τη διάσωση και την προβολή της μακράς παράδοσης των εθίμων της Αποκριάς.
Την Κυριακή, στις 6.30 το απόγευμα, θα πραγματοποιηθεί παρέλαση καρναβαλιού στην Λεωφόρο Ελευθερίας στην Ελεούσα και στις 7.30 θα ανάψει η «τζαμάλα» στην πλατεία του νέου Δημαρχείου. Ο Δήμος έχει φροντίσει για συγκρότημα με παραδοσιακή μουσική, κρασί, σουβλάκια και φασολάδα. Η εκδήλωση συνδιοργανώνεται με τη Δημοτική Κοινότητα Ελεούσας, το Σύλλογο Γυναικών Ελεούσας και το χορευτικό του Πνευματικού Κέντρου Ελεούσας.
«Τζαμάλες» θα ανάψουν και στις υπόλοιπες Τοπικές Κοινότητες σε συνεργασία με τους Πολιτιστικούς Συλλόγους.
Την Καθαρά Δευτέρα ο Δήμος Ζίτσας θα γιορτάσει τα Κούλουμα, από τις 11.30 το πρωί, στη θέση «Εικονίσματα» στο Μεγάλο Γαρδίκι. Θα υπάρχει συγκρότημα με παραδοσιακή μουσική και θα προσφέρονται κρασί, φασολάδα, λαγάνες και άλλα εδέσματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου