Δευτέρα 22 Απριλίου 2013

Στο Βερολίνο βρέθηκε ο βουλευτής Κώστας Τασούλας με την αντιπροσωπεία της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Αμύνης και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής


Τριήμερη επίσκεψη στο Βερολίνο πραγματοποίησε την περασμένη εβδομάδα 5μελής διακομματική αντιπροσωπεία της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Αμύνης και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής, προκειμένου να συναντηθεί με την αντίστοιχη Επιτροπή της Γερμανικής Βουλής αλλά και με...
λοιπούς γερμανούς αξιωματούχους.
Στόχος των επαφών η ενημέρωση από μέρους του ελληνικού κοινοβουλίου της γερμανικής πλευράς για την οικονομική και κοινωνική πραγματικότητα στην Ελλάδα της εφαρμογής του Μνημονίου.
Ο βουλευτής Ιωαννίνων της Ν.Δ. κ.Κώστας Τασούλας μετείχε στην αποστολή αυτή και είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με την Υφυπουργό Εξωτερικών της Γερμανίας κ.E.HABER, με την Διοίκηση του ιδρύματος K.ADENAUER, με τον Υφυπουργό Εργασίας κ.H.FUCHTEL, το προεδρείο της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων του Γερμανικού Κοινοβουλίου και το αντίστοιχο της ελληνο-γερμανικής ομάδας φιλίας και τέλος με τον επικεφαλής αρμόδιο της Καγκελαρίας για θέματα Εξωτερικής πολιτικής κ C.HAUSGEN.
Ο Κώστας Τασούλας στις συναντήσεις αυτές έθεσε κατά προτεραιότητα το ζήτημα των σοβαρών αστοχιών και παρενεργειών του ελληνικού προγράμματος στους τομείς της ύφεσης και της ανεργίας που απειλούν ευθέως την κοινωνική συνοχή και δυνατόν να προκαλέσουν κοινωνική και πολιτική αστάθεια με ευρύτερες επιπτώσεις, πέραν της Ελλάδος.
Η γερμανική πλευρά αναγνώρισε την τεράστια προσπάθεια που κατεβλήθη από πλευράς Ελλάδος για τη δημοσιονομική προσαρμογή και την ανάκτηση της αξιοπιστίας της χώρας.
Στις συζητήσεις τέθηκαν και άλλα θέματα ελληνογερμανικού ενδιαφέροντος, καθώς και το θέμα των επανορθώσεων.
Ο κ.Τασούλας σε συνέντευξη που παρεχώρησε στην ελληνική εκπομπή της Ντώϋτσε Βέλλε την Τετάρτη αποτίμησε ως θετική την σημασία της ελληνικής κοινοβουλευτικής επισκέψεως στο Βερολίνο, ιδίως όσον αφορά στην μετάδοση της κοινωνικής πραγματικότητας που έχει προκαλέσει η μονομερής πίεση για περικοπές, προκαλώντας σοβαρότατα πλήγματα στην κοινωνική συνοχή στη χώρα μας.
Στην ελληνική αντιπροσωπεία μετείχαν οι εξής βουλευτές: Μ.Βαρβιτσιώτης και Κ.Τασούλας από την Ν.Δ., Δ.Σαλτούρος από το ΠΑΣΟΚ, Μ.Γιαννακάκη από την ΔΗΜΑΡ και Β.Χατζηλάμπρου από το ΣΥΡΙΖΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου