Τετάρτη 10 Απριλίου 2013

ΓΚΑΛΟΠΑΤΖΙΔΙΚΑ από τον Σπύρο Δημαρά


Προς τον Μιχάλη Παπαγγέλη (Μιχοφωτίτσα)


Φίλε αδελφέ Μιχάλη 

Διάβασα την πρόταση σου για την διεξαγωγή δημοσκόπησης για θέματα που αφορούν στο χωριό μας. Με βρίσκεις κάθετα αντίθετο. Σε γνωρίζω πάρα πολύ καλά και γι αυτό είμαι σίγουρος ότι ,ότι έγραψες το έγραψες με καλή διάθεση και πάνω από όλα χωρίς να έχεις δεύτερες σκέψεις. Δεν είμαι όμως σίγουρος ότι την ίδια άποψη έχουν όλοι. Θεωρώ την άποψή σου ή άκαιρη ή το χειρότερο διχαστική. Άκαιρη αν είναι πρόταση για δημιουργία φορέα ή λίστας <σοφών, άξιων, πεφωτισμένων > για επόμενες εκλογές. Έχουμε πολύ καιρό ακόμα μπροστά μας για να...
κάτσουμε από τώρα να ασχοληθούμε με τέτοια πράγματα και  έχουμε πολλά πράγματα για να ασχοληθούμε και να κάνουμε για το τόπο μας. Διχαστική αν κάποιος θεωρήσει  την δημοσκόπηση όπλο για την αμφισβήτηση ή υποστήριξη των ήδη εκλεγμένων και οι παροικούντες τα Κούρεντα καταλαβαίνουν ακριβώς τι εννοώ. Για να γίνεις πρόεδρος ή μέλος στην αδελφότητα ή εκπρόσωπος Δ.Δ .πρέπει να το θέλεις ,να έχεις αποφασίσει ότι θέλεις να προσφέρεις από την συγκεκριμένη θέση και φυσικά να βάλεις υποψηφιότητα και να κριθείς. Με το ζόρι παντρειά δεν γίνεται. Πιστεύω ότι υπάρχουν και άτομα με περισσότερες ίσως ικανότητες από αυτούς που κατέχουν σήμερα τις θέσεις στο Δ.Σ. ή την εκπρόσωπο  του Δ.Δ. αλλά μέχρι τις επόμενες εκλογές αυτούς έχουμε με αυτούς πορευόμαστε και αυτούς πρέπει να βοηθήσουμε για το καλό του τόπου μας. Εκτός και αν κάποιος θέλει να θέσει ανοιχτά θέμα παραίτησης των παραπάνω και αν υπάρχει νομικά η δυνατότητα αντικατάστασης τους. Επίσης θα ήθελα να σημειώσω ότι έχουμε πολλούς που είναι διατεθειμένοι να κάνουν κριτική εκ του ασφαλούς αλλά λίγους που θέλουν να μπούνε σε διαδικασία εκλογής ή ακόμα και σε προσπάθεια προσφοράς. Το Πάσχα είναι κοντά και ελπίζω αυτή τη κουβέντα να την κάνουμε καλλίτερα από κοντά με άνεση και Κροθικά. Για την Αυτοκριτική και την Αυτογνωσία πιστεύω ότι θα σου γράψει ο γνωστός συνομιλητής σου για φιλοσοφικά θέματα. 

Καλή αντάμωση. 
Σπύρος Δημαράς

(Παρακάτω παραθέτουμε το άρθρο του Μιχάλη Μιχάλης Παπαγγέλη)

ΕΝΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΓΚΑΛΟΠ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΜΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ .

ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ-ΑΥΤΟΚΡΙΤΙΚΗ-ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, ένα τρίπτυχο που έχει ακουστεί πολύ τον τελευταίο καιρό. Έτσι και εγώ αποφάσισα να αναφερθώ σε αυτές τις τρεις λεξούλες που μας αφορούν, θέτοντας σε όλους σας κάποιους αναπάντεχους προβληματισμούς. Όλοι ξέρουμε λοιπόν πως μέσα από την πλάκα, πολλές φορές αναφέρονται τα πιο σοβαρά και τα πιο ειλικρινή θέματα , για αυτό στα πλαίσια ενός αστείου θα σας θέσω κάποια ερωτήματα (τα οποία όμως είναι σοβαρά μην γελιέστε...) .
Ποιος λοιπόν κατά την γνώμη σας , θεωρείται το κατάλληλο πρόσωπο για : 
1. Πρόεδρο της Αδελφότητας
2. Μέλη του Δ.Σ. ( τρία άτομα )
και
3. Ποιόν θα επιθυμούσατε να είναι εκπρόσωπος του Δ.Δ. Κουρέντων στον Δήμο Ζίτσας .
Νομίζω λοιπόν ότι με αυτά μιλήσαμε περί δημοκρατίας.
Ας περάσουμε στις άλλες «πτυχές» του τριπτύχου. Όσον αφορά στην αυτοκριτική θέλω να σας πληροφορήσω ότι με αυταπάρνηση και υπέρ του κοινού συμφέροντος θα πολεμήσω για την υλοποίηση του αποτελέσματος, πέραν αυτού δεν νομίζω ότι έχω κάτι άλλο να πω. Όσο για την αυτογνωσία, νομίζω ότι πρέπει να συνίσταται με συνταγή γιατρού σε κάποιους... δική μου άποψη είναι ότι έχει γίνει αρκετά καθαρή η ανάγκη για ανάδειξη προσώπων ικανών τόσο να σκεφτούν όσο και να υλοποιήσουν νέες πρωτοποριακές ιδέες. Τι λέτε τώρα ψηφίζουμε ? Έχετε τα κότσια ?  Παρακαλώ να ψηφίσουν όσοι έχουν σχέση με το χωριό μας.
Σημ: Η ψηφοφορία θα κρατηθεί μυστική, και θα διεξαχθεί μέσω του email: info@kourenta.gr.
Το ψηφοδέλτιο ( Δεν αναγράφει ονόματα , τα ονόματα θα τα γράψετε εσείς )
Πρόεδρο Αδελφότητας : 
Εκπρόσωπο στον Δήμο : 
Μέλη Δ.Σ. 1.
2.
3.

Μιχάλης Παπαγγέλης
-->

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου