Τετάρτη 15 Μαΐου 2013

Σαν να μην πέρασε μια μέρα… ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΕΝΑ - ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ 2-1

Σαν να μην πέρασε μια μέρα… Ο Αστέρας Τρίπολης… έμεινε στον τελικό του Κυπέλλου, στον ΠΑΣ δεν φάνηκε η… απραξία τόσων ημερών και οι Γιαννιώτες επικράτησαν 2-1, κάνοντας "σεφτέ" στα πλέι οφ.

Ο ΠΑΣ Γιάννινα, έχοντας σε εξαιρετική μέρα τον Τόμας Ντε Βινσέντι, επικράτησε 2-1 του Αστέρα Τρίπολης, δείχνοντας πως δεν άλλαξε τίποτα στην ομάδα της Ηπείρου, παρά την αγωνιστική απραξία.

Αγνώριστοι και…
ασύνδετοι οι Αρκάδες, έμειναν στον τελικό Κυπέλλου του περασμένου Σαββάτου. Ο Τσουκαλάς άνοιξε το σκορ, στο 8’ για να ισοφαρίσει με ένα καταπληκτικό γκολ ο Σανκαρέ στο 14’. Ο Ίλιτς, το «χρυσό» γκολ που χάρισε το τρίποντο στους Γιαννιώτες στο 67’.

Στη δεύτερη θέση της ειδικής βαθμολογίας των πλέι οφ, η ομάδα του Χριστόπουλου, με τρεις πόντους, έναν περισσότερο από το σύνολο του Τσιώλη.


Το ματς:


Με τα σημάδια του τελικού Κυπέλλου Ελλάδας να είναι νωπά από το περασμένο Σάββατο, ο Αστέρας μπήκε στον αγωνιστικό χώρο… υπνωτισμένος. Οι παίκτες του ΠΑΣ Γιάννινα, μετά από προτροπές του Γιάννη Χριστόπουλο πίεσαν ψηλά και με την τρίτη τους προσπάθεια άνοιξαν το σκορ με τον Τσουκαλά. Λίγο αργότερα οι Αρκάδες κατάφεραν να φτάσουν στην ισοφάριση με ένα τρομερό γκολ του Σανκαρέ.

Μπορεί να τα δύο γκολ να ήρθαν σχετικά γρήγορα, όμως ο ρυθμός ήταν αργός. Τα μαρκαρίσματα ήταν πολλά και σκληρά, ενώ οι γηπεδούχοι συνέχισαν να έχουν την κατοχή της μπάλας, χωρίς όμως να μπορούν ουσιαστικά να πλησιάσουν την εστία του Φούλοπ και να δημιουργήσουν προβλήματα. Από την άλλη πλευρά, ο Αστέρα είχε σαφέστατο πρόβλημα στην ανάπτυξη του παιχνιδιού, αφού ο Ράγιος ήταν σε κακή μέρα και οι Ντε Μπλάσις και Ναβάρο, οι πιο κινητικοί από τους Αρκάδες, έμοιαζαν αβοήθητοι.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τον Τσιώλη να κάνει δύο διορθωτικές κινήσεις. Οι Λέντσε και Ουρτάδο πέρασαν στο παιχνίδι με σκοπό να αλλάξουν την εικόνα της αναμέτρησης, όμως κάτι τέτοιο δεν έγινε. Οι Αρκάδες συνέχισαν να έχουν σαφέστατα και σημαντικά προβλήματα την ανάπτυξη, την στιγμή, που ίσως για πρώτη φορά φέτος, είχαν τεράστια κενά και στην άμυνα.

Αυτά προσπαθούσε να εκμεταλλευτεί ο ΠΑΣ Γιάννινα με τον Τόμας Ντε Βινσέντι να κάνει ότι θέλει την άμυνα των Αρκάδων και φυσικά με μία κάθετη πάσα… από άλλο πλανήτη να δίνει την ευκαιρία στον Ίλιτς να σκοράρει. Το τελικό 2-1 χάρισε το τρίποντο στην ομάδα των Ζωσιμάδων και οι Γιαννιώτες προσπέρασαν τους Αρκάδες στα πλέι οφ.

Οι συνθέσεις:


ΠΑΣ Γιάννινα (Γιάννης Χριστόπουλος): Φεγκρούς, Πάντος, Κολοβέτσιος, Τζημόπουλος (80’ Οικονόμου), Μιχαήλ, Τσουκαλάς, Λίλα, Κοροβέσης, Ντε Βινσέντι (84’ Ντάσιος), Γεωργίου (71’ Βίλα), Ίλιτς.

Στον πάγκο: Μπαμπανιώτης, Γιάκος, Νικλητσιώτης, Μπέριος.

Αστέρας Τρ. (Σάκης Τσιώλης): Φούλοπ, Τσαμπούρης, Σανκαρέ, Κουρμπέλης, Κοντοές, Ουσέρο (71’ Μπακασέτας), Αλβάρεζ, Ντε Μπλάσις, Ναβάρο (46’ Ουρτάδο), Ράγιος, Καλαντζής (46’ Λέντσε).

Στον πάγκο: Γεωργακόπουλος, Γιαλούσης, Κάφα, Σέτι.

Διαιτητής: Παππάς (Αθηνών)
Βοηθοί: Ακρίβος (Αθηνών), Ελευθερίου (Αθηνών)
Γήπεδο: «Ζωσιμάδες»
sportfm

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου