Παρασκευή 7 Ιουνίου 2013

Η …κρίση αυξάνει και τις παραβάσεις στους δρόμους!

Τι δείχνει ο απολογισμός της ΕΛ.ΑΣ. στην Ήπειρο

 Εντελώς διαφορετική, προς το χειρότερο βέβαια, είναι η συμπεριφορά των περισσότερων οδηγών στην Ήπειρο.Τα τελευταία στοιχεία της Τροχαίας, που αφορούν το Μάιο, δείχνουν με τον πλέον προφανή τρόπο, πως τα όσα ζουν καθημερινά οι οδηγοί, τα προβλήματα και οι υποχρεώσεις τους έχουν αποσπάσει την προσοχή από το δρόμο. Και αυτό, βέβαια συμβαίνει, με όσους ακόμη κινούν τα αυτοκίνητά τους, αφού η κυκλοφορία στις μεγάλες πόλεις της Ηπείρου έχει μειωθεί σχεδόν στο μισό.Σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε χθες η ΕΛ.ΑΣ., το Μάιο στην Ήπειρο βεβαιώθηκαν 3.469 παραβάσεις, εκ των οποίων σχεδόν το 20% (633) ήταν για υπερβολική ταχύτητα και περίπου το10% (389) αφορούσαν ανασφάλιστα οχήματα. Παράλληλα, σε 51 περιπτώσεις υπήρξαν παραβάσεις για.... οδήγηση υπό την επήρεια οινοπνεύματος, 129 για μη χρήση κράνους κατά την οδήγηση και 24 για κίνηση στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας!«Είναι προφανές, ότι ο κόσμος όταν βρίσκεται στο τιμόνι, έχει την προσοχή του στραμμένη αλλού. Κάτι όμως πολύ επικίνδυνο, αφού στο δρόμο η αφηρημάδα δεν… επιτρέπεται» επισημαίνουν συμπολίτες.

Τα τροχαία…
Σε ό,τι αφορά τα τροχαία ατυχήματα, ανήλθαν σε 11 (έναντι 7 το 2012). Δεν υπήρξε κάποιο θανατηφόρο, παρά μόνο τραυματισμοί. Όπως είναι αναμενόμενο, κύριοι λόγοι για τα τροχαία ήταν η κίνηση στο αντίθετο ρεύμα, η υπερβολική ταχύτητα, καθώς και η γενικότερη οδήγηση χωρίς προσοχή.

Πολλοί «λαθραίοι»…
Στο μεταξύ, σύμφωνα με τον απολογισμό της Αστυνομίας, το Μάιο στην Ήπειρο συνελήφθησαν 1194 άτομα, εκ των οποίων τα 935 (σχεδόν το 80%), ήταν λαθρομετανάστες! Παράλληλα, κατασχέθηκαν μόλις 88 κιλά χασίς, αλλά και 125 γραμμάρια ηρωίνης.Μεταξύ άλλων, τα βασικότερα περιστατικά ήταν η εξιχνίαση της ανθρωποκτονίας 72χρονου και της 73χρονης συζύγου του, που έγινε στο σπίτι τους στα Κτίσματα Ιωαννίνων. Συνελήφθη ο 30χρονος Αλβανός δράστης, ο οποίος τραυμάτισε θανάσιμα και λήστεψε το ηλικιωμένο ζευγάρι, ενώ λίγο νωρίτερα με την απειλή χειροβομβίδων, είχε ληστέψει θαμώνες εστιατορίου και ένα σπίτι στον ίδιο οικισμό.
Επίσης, εξιχνιάστηκαν 6 διαρρήξεις σε μονοκατοικίες και ξενώνα σε χωριά στους Φιλιάτες Θεσπρωτίας, οι οποίες έγιναν από 41χρονο Αλβανό, ο οποίος και συνελήφθη επ’ αυτοφώρω, ενώ τέλος συνελήφθη στους Νεγράδες Ιωαννίνων, ένας 28χρονος έμπορος ναρκωτικών, ο οποίος μετέφερε με το αυτοκίνητό του 79 κιλά χασίς.

ΠΡΩΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου