Τετάρτη 19 Ιουνίου 2013

Δριμύτατη ανακοίνωση - επίθεση του Δήμου Ζίτσας κατά ΣΥΡΙΖΑ!!!

Κουβέντα για την “ταμπακιέρα” ο Δήμος Ζίτσας (ο ΣΥΡΙΖΑ Ζίτσας χαρακτήρισε ανύπαρκτο το έργο του Συνδέσμου Παρακαλάμιων Δήμων –έχει τον πρόεδρο ο Δήμος Ζίτσας- για τη ρύπανση του Καλαμά), αλλά ρωτάει η Δημοτική Αρχή : «Πότε ανακάλυψε ο ΣΥΡΙΖΑ τον Καλαμά και τη ρύπανση στην περιοχή μας?» και αποφαίνεται : «…η πολυφορεμένη στις μέρες μας έννοια του μνημονιακού δεν χαρακτηρίζεται με ανακοινώσεις…»!!! (δηλ. “έλα παππού να σου δείξω τα αμπελοχώραφά σου”!!!)
Φαίνεται ότι ο Δήμος Ζίτσας κάνει ότι δεν ξέρει ή δεν κατάλαβε τίποτα σχετικά με την κριτική που δέχεται από όλες τις πλευρές (και από το ΣΥΡΙΖΑ Ζίτσας) για την μέγιστη αδράνειά του στο θέμα της ρύπανσης του Καλαμά.
Είναι χαρακτηριστικό ότι ενώ η κριτική του ΣΥΡΙΖΑ έχει σαν αφορμή το αίτημα που ο κ. Παν. Παππάς διατύπωσε (εκ μέρους του Συνδέσμου) προς το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ζίτσας για να παραχωρηθούν γραφεία, γραμματειακή και ταμειακή υποστήριξη (28ο θέμα στο Δ.Σ.) «μετά από 2,5 χρόνια περιβαλλοντικής αδράνειας», ο Δήμος Ζίτσας θέλοντας προφανώς να παράσχει πολιτική κάλυψη στον εκπρόσωπό του, στον Πρόεδρο του Συνδέσμου, τον κ. Παν. Παππά, ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΟΥΤΕ ΛΕΞΗ ΓΙΑ ΤΗΝ “ΤΑΜΠΑΚΙΕΡΑ”!!!
Ειδικότερα ο ΣΥΡΙΖΑ διατύπωσε το εύλογο ερώτημα «Λες και τα γραφεία με τις γραμματείς έλειπαν τόσο καιρό και δεν παρουσίασε ούτε μια σταγόνα έργου για την προστασία του πολύπαθου και μολυσμένου Καλαμά» ο Σύνδεσμος και ακολούθως επικεντρώνεται στην ουσία του θέματος αναφέροντας ότι ο Δήμος Ζίτσας «…δεν επικοινωνεί ούτε καν στοιχειωδώς με την ανάγκη που εκφράζουν οι πολίτες και οι φορείς που δρουν από κοινού, με στόχο να ανοίξει ο δρόμος, για να μπει ένας φραγμός στους βιομηχάνους - ρυπαντές του Καλαμά» καταλήγοντας ο ΣΥΡΙΖΑ «Το πρόβλημα της ρύπανσης του Καλαμά είναι πρόβλημα όλων μας και θα πρέπει όλοι μας να βρισκόμαστε σε διαρκή αγώνα ενημέρωσης και διεκδίκησης».

Οι ευθείες βολές
Η δημοτική αρχή Ζίτσας (που...

μόλις το Σάββατο ανανεώθηκε  με τις «ευλογίες» του πολιτικού της φορέα, του ΠΑΣΟΚ) θέλοντας προφανώς να πείσει ότι είναι αντιμνημονιακότερη του ΣΥΡΙΖΑ (σ.σ. !!!!!!!!!!!), λέει απευθυνόμενη στο ΣΥΡΙΖΑ Ζίτσας «…η πολυφορεμένη στις μέρες μας έννοια του μνημονιακού δεν χαρακτηρίζεται με ανακοινώσεις…».  
Παρακάτω η δημοτική αρχή του Δήμου Ζίτσας, αναφερόμενη στην Περιβαλλοντική κριτική που της άσκησε ο ΣΥΡΙΖΑ αντιστρέφει τις βολές, χωρίς όμως να πει ούτε μια κουβέντα για το έργο της, τον κατηγορεί «Θα πρέπει όμως να μας εξηγήσουν οι του ΣΥΡΙΖΑ Ζίτσας σε ποιον διαρκή αγώνα διεκδίκησης βρίσκονται οι ίδιοι και πότε ανακάλυψαν τον Καλαμά και τη ρύπανση στην περιοχή μας» !!! Μάλιστα διερωτάται (προσχηματικά ?) αν η κριτική του ΣΥΡΙΖΑ απέναντί της είναι ομόφωνη ή όχι (!!!)  
Το φράγμα και η διπλή ψήφος του Προέδρου
Και βέβαια στην ανακοίνωση κατά του ΣΥΡΙΖΑ της δημοτικής αρχής Ζίτσας ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ έστω και μία λέξη για το θέμα του φράγματος που επιθυμεί να κατασκευάσει η εταιρεία ΤΕΡΝΑ στον Καλαμά (θέση Αραβίτσα) για το οποίο έχει υποβάλλει σχετική ερώτηση στη Βουλή και ο Βουλευτής κ. Μαντάς. Η τοπική κοινωνία του Δήμου Φιλιατών αντιδρά έντονα, ενώ αντίθετα ο κ. Παν. Παππάς ήταν θετικός πρόσφατα όταν γνωμοδότησε ο Σύνδεσμος και μάλιστα λόγω ισοψηφίας υπερίσχυσε η ψήφος του!!!
Το αιολικό στον Κασιδιάρη
Στο γεγονός ότι ο Δήμος Ζίτσας μόνο με την ψήφο της πλειοψηφίας είπε ναι στα περιβαλλοντικά για το αιολικό του Κασιδιάρη, όπου ο Δήμος θα εισπράξει σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία μόνο το 1,7% (170.000 € από τα περίπου 11 εκατ. € κλικ εδώ και εδώ), ισχυρίζεται ότι ζήτησε να αλλάξει πανελλαδικά ο Νόμος (σ.σ. υπομονή) και να γίνει 5%!!!
ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΟΛΗ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΖΙΤΣΑΣ - ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ ΔΗΜΟΥ ΖΙΤΣΑΣ
«Την Παρασκευή 14-06-2013 γίναμε αποδέκτες σκληρής κριτικής για τα πεπραγμένα της Δημοτικής Αρχής σχετικά με τη ρύπανση του Καλαμά μέσω κειμένου που αναρτήθηκε στο επίσημο site του ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ ΔΗΜΟΥ ΖΙΤΣΑΣ.
Σεβαστό καταρχήν το δικαίωμα του καθενός, πολλώ δε μάλλον μιας κομματικής οργάνωσης να ασκεί κριτική για τα έργα και τις ημέρες της όποιας δημοτικής αρχής και να παρεμβαίνει στα δρώμενα του δήμου με τον τρόπο που επιθυμεί. Αναφαίρετο όμως και το δικαίωμα της δημοτικής αρχής να δίνει τις απαντήσεις της και να θέτει ερωτήματα.
Οφείλουμε λοιπόν να ενημερώσουμε τους συντάκτες του εν λόγω κειμένου ότι η πολυφορεμένη στις μέρες μας έννοια του μνημονιακού δεν χαρακτηρίζεται με ανακοινώσεις αλλά αποδεικνύεται με πράξεις, έργα και αντιλήψεις στον τρόπο διοίκησης του δήμου. Για τους λόγους αυτούς λοιπόν και χωρίς περαιτέρω άσκοπες αναλύσεις έχουμε απολύτως ήσυχη τη συνείδησή μας. Γιατί πολύ απλά έχουμε κατακτήσει μέχρι σήμερα την προοδευτική, ριζοσπαστική και ηθική μας υπόσταση με τον τρόπο που διοικείται ο Δήμος Ζίτσας. Και εφόσον επιδιώκετε να το ακούσετε αν και δεν αποδεχόμαστε ότι χαρακτηρίζει τον πολιτικό λόγο, ΝΑΙ έχουμε κατακτήσει προ πολλού την έννοια της αντιμνημονιακής δημοτικής αρχής.
Άλλοι πρέπει να προβληματίζονται για τους χαρακτηρισμούς αυτούς ΣΙΓΟΥΡΑ ΟΜΩΣ ΟΧΙ ΕΜΕΙΣ.
Διότι η σημερινή δημοτική αρχή φίλοι του ΣΥΡΙΖΑ είναι αυτή που:
Α) όχι απλά δεν μεθόδευσε κανένα 1,7% για τον Κασιδιάρη αλλά μόνο και πρώτη αυτή εμπνεύστηκε και παρουσίασε ολοκληρωμένη πρόταση αλλαγής της ισχύουσας νομοθεσίας και που την πρότασή της αυτή την κατέστησε πολιτική διεκδίκηση για τους υπόλοιπους δήμους της Ηπείρου μέσω της ΠΕΔ Ηπείρου, ώστε το ποσοστό να γίνει 5%.
Β) ανέλαβε από την 1η ημέρα ανάληψης των καθηκόντων της τις πολιτικές εκείνες πρωτοβουλίες και τις δεσμεύσεις που της αναλογούν, προκειμένου να τοποθετηθούν σε όλες τις ρυπογόνες βιομηχανίες του δήμου Ζίτσας φρεάτια με καταγραφικά και μάλιστα εκφράζοντας τη διάθεσή της να αναλάβει ο δήμος τα έξοδα εγκατάστασης. Δυστυχώς όμως το υφιστάμενο θεσμικό πλαίσιο δεν επιτρέπει στους δήμους τέτοιες παρεμβάσεις. Θα θέλαμε όμως να έχουμε στο πλευρό μας και εσάς προκειμένου να παλέψουμε από κοινού με σκοπό την ενίσχυση των αρμοδιοτήτων που έχουν οι δήμοι για ζητήματα εφαρμογής της περιβαλλοντικής νομοθεσίας.
Μας γεννάται όμως και η απορία αν το κείμενο που δημοσιεύτηκε απηχεί και έχει τη σύμφωνη γνώμη όλων των μελών της Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ ΔΗΜΟΥ ΖΙΤΣΑΣ ή εκφράζει μεμονωμένες απόψεις. Θα είχε ενδιαφέρον να πληροφορηθούμε την απάντηση.
Κλείνει τέλος το κείμενο του ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ ΔΗΜΟΥ ΖΙΤΣΑΣ και αφού χαρακτηρίζει τη δημοτική αρχή ως ανίκανη και λειτουργώντας για το θέμα της ρύπανσης του Καλαμά με εγκληματική πολιτική αμέλεια, με την εξής φράση: «Το πρόβλημα της ρύπανσης του Καλαμά είναι πρόβλημα όλων μας και θα πρέπει όλοι μας να βρισκόμαστε σε διαρκή αγώνα ενημέρωσης και διεκδίκησης».
Συμφωνούμε απόλυτα με την συγκεκριμένη διαπίστωση του κειμένου. Θα πρέπει όμως να μας εξηγήσουν οι του ΣΥΡΙΖΑ Ζίτσας σε ποιον διαρκή αγώνα διεκδίκησης βρίσκονται οι ίδιοι και πότε ανακάλυψαν τον Καλαμά και τη ρύπανση στην περιοχή μας.
Ας μας συγχωρήσουν αλλά δεν έχει υποπέσει στην αντίληψη κανενός συνδημότη μας μέχρι σήμερα κάποια συγκεκριμένη δράση τους για το εν λόγω θέμα. Εκτός και αν θεωρούν ότι ευρισκόμενοι σε διαρκή αγώνα ενημέρωσης όπως αναφέρει το κείμενό τους εξαντλείται η αγωνιστικότητά τους και η πολιτική διεκδίκηση.
Μέχρι λοιπόν να ξεκινήσει η διεκδίκηση από τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ θα τους προτείναμε ότι έχουμε κάθε καλή διάθεση να τους ενημερώσουμε επίσημα για τις δράσεις που έχει αναλάβει η δημοτική αρχή του Δήμου Ζίτσας σχετικά με τη ρύπανση του Καλαμά, τις ανεμογεννήτριες, τις βιομηχανίες του Δήμου που ρυπαίνουν, τα πτηνοτροφεία, τη διαχείριση των απορριμμάτων και γενικά οτιδήποτε έχει να κάνει με την προστασία του περιβάλλοντος.
ΥΓ: Αξίζει να αναφέρουμε και να υπενθυμίσουμε προς όλους ότι από την πρώτη ημέρα ανάληψης των καθηκόντων μας, όχι απλά δεν επιδιώξαμε να βάλουμε ταμπέλες στους δημότες αλλά τουναντίον εξαντλήσαμε και εξακολουθούμε να εξαντλούμε τα περιθώρια για διαβούλευση και συναίνεση σε όλα τα κρίσιμα ζητήματα που αφορούν τον τόπο μας.
Η αγαστή συνεργασία της δημοτικής αρχής με το σύνολο των θεσμικών και μη φορέων του Δήμου Ζίτσας αποτελεί μέχρι σήμερα τη μεγαλύτερη κατάκτησή μας.
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ
ΡΟΓΚΟΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ»

zitsagate

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου