Δευτέρα 10 Ιουνίου 2013

Θερινό ωράριο στη Ζωσιμαία Βιβλιοθήκη


Από σήμερα Δευτέρα τέθηκε σε ισχύ για το κοινό το θερινό ωράριο λειτουργίας της Ζωσιμαίας Δημόσιας Κεντρικής Ιστορικής Βιβλιοθήκης Ιωαννίνων, η οποία θα λειτουργεί από Δευτέρα έως Παρασκευή 8 το πρωί έως 2.30 το μεσημέρι, και το Σάββατο 9 το πρωί έως τη 1 το μεσημέρι.
Η Βιβλιοθήκη προγραμματίζεται να παραμείνει κλειστή το Σάββατο 20 και 27 Ιουλίου.
Κατά το μήνα Αύγουστο, από 5 έως και 31 Αυγούστου, η Βιβλιοθήκη θα παραμείνει κλειστή για το κοινό προκειμένου να προβεί στον έλεγχο για φθορές υλικού, καθώς επίσης και στην ετήσια τακτοποίηση, καθαρισμό και απολύμανση του υλικού και του χώρου όλης της Βιβλιοθήκης, όπως γίνεται κάθε χρόνο. Οι εργασίες αυτές είναι απολύτως απαραίτητες, λόγω του μεγάλου όγκου τεκμηρίων που περιλαμβάνονται στη συλλογή της...
Ζωσιμαίας Δημόσιας Κεντρικής Ιστορικής Βιβλιοθήκης Ιωαννίνων και, κυρίως, λόγω του μεγάλου αριθμού παλαιοτύπων, που απαιτούν ιδιαίτερη αντιμετώπιση και καθαρισμό, προκειμένου να διατηρηθούν σε καλή κατάσταση.
Οι υπάλληλοι, πλην των εχόντων κανονική άδεια, βρίσκονται στην υπηρεσία και, παράλληλα, με τις διοικητικές και οικονομικές εργασίες, πραγματοποιούν τις απαραίτητες βιβλιοθηκονομικές εργασίες. Έτσι, οι επιστροφές των βιβλίων μπορούν να γίνονται κανονικά στο κιβώτιο επιστροφής των βιβλίων (διπλά στην Κεντρική Είσοδο) και οι ανανεώσεις των δανεισμών τηλεφωνικώς στα τηλέφωνα Γραμματείας (2651 0 72863 & 2651 0 83446).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου