Τετάρτη 26 Ιουνίου 2013

Δελτίο Τύπου : ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΔΗΜΟΥ ΖΙΤΣΑΣ

ΣΥ.ΡΙΖ.Α- Ε.Κ.Μ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΖΙΤΣΑΣ
ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΔΗΜΟΥ ΖΙΤΣΑΣ
 Την 19η Ιουνίου αναρτήθηκε .....
στην επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου Ζίτσας  (κλικ εδώ) Δελτίο Τύπου απάντηση  σε κείμενο που αναρτήθηκε στο  (κλικ εδώ) blog του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ Δήμου Ζίτσας.
Θα περιμέναμε από τη δημοτική αρχή Ζίτσας, που θέλει να εμφανίζεται ως υπεύθυνη με θέσεις και άποψη, να τοποθετηθεί συγκεκριμένα στα ερωτήματα που θέσαμε και όχι γενικά και αόριστα.
Ή σε αντίθετη περίπτωση να δηλώσει απλά ότι την ενοχλεί η αλήθεια και η κριτική.
Και για να είμαστε συγκεκριμένοι:...
1). Ο τίτλος μας ρωτούσε «Το ανύπαρκτο έργο του θα βάλει στα γραφεία που ζήτησε ο πρόεδρος κ. Παν. Παππάς???» αναφερόμενοι στον πρόεδρο του Συνδέσμου Παρακαλάμιων Δήμων και εκπρόσωπο του Δήμου Ζίτσας ο οποίος ζήτησε από το Δήμο Ζίτσας γραφεία και γραμματείς…!!! 
ΕΡΩΤΗΣΗ: Θεωρεί ο Δήμος Ζίτσας ότι ο Σύνδεσμος παρήγαγε επί δυόμισι χρόνια έργο και αν ναι να μας πει ποιο….!!!
2). Αναφέραμε πολιτικά ότι «σε διατεταγμένη υπηρεσία η μνημονιακή δημοτική αρχή Δήμου Ζίτσας, αφού πρώτα “μεθόδευσε” με το ευτελές 1,7% το ξεπούλημα του δημοτικού πλούτου στον Κασιδιάρη...».    
ΕΡΩΤΗΣΗ: Αν αύριο το πρωί (με το ναι που είπε ο Δήμος Ζίτσας) ο αρμόδιος Υπουργός πει ναι στο Αιολικό του Κασιδιάρη ο Δήμος Ζίτσας θα λάβει, ναι ή όχι, μόνο το 1.7%....!!!
3). Ψήφισε ή όχι θετικά για το υδροηλεκτρικό της ΤΕΡΝΑ ο πρόεδρος του Συνδέσμου κ. Παν. Παππάς (όπου μετέχει ως εκπρόσωπος του Δήμου Ζίτσας) και μάλιστα με τη δική του διπλή “προεδρική ψήφο” πέρασε το ναι ή όχι…!!!
Αφού η Δημοτική Αρχή αδυνατεί και υπεκφεύγει να δώσει απαντήσεις στα ερωτήματα που θέσαμε,  ας απαντήσει τουλάχιστον σε αυτά που υπερηφανεύεται  και αποποιείται.
1). Η σημερινή Δημοτική Αρχή κατέβηκε στις δημοτικές εκλογές του 2010 ως ανεξάρτητη ή έλαβε το χρίσμα του ΠΑ.ΣΟ.Κ.; ο Δήμαρχος Ζίτσας εκλέχτηκε στο Δ.Σ. της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (Π.Ε.Δ.) Ηπείρου και υπηρετεί ως αντιπρόεδρος, με ψηφοδέλτιο που υποστηρίχθηκε από το ΠΑ.ΣΟ.Κ.ή όχι; Έχει δηλώσει την αντίθεσή της με συγκεκριμένα έργα και πράξεις στην πολιτική για την αυτοδιοίκηση της τρικομματικής - (δικομματικής) συγκυβέρνησης; Συμπαραστάθηκε έμπρακτα στον αγώνα της ΠΟΕ – ΟΤΑ όταν έγιναν πράξεις οι διαθεσιμότητες προσωπικού; 
Πρόκειται να αντιδράσει δυναμικά στις επερχόμενες καταργήσεις  Νομικών Προσώπων των Δήμων ή θα εξαντλήσει την αγωνιστικότητά της σε προσεγμένη ανακοίνωση διαφοροποίησης; 
Συμφωνεί ή όχι με τον αντιδημοκρατικό και γραφειοκρατικό Ν. 3852/2010 (Πρόγραμμα Καλλικράτης) που διέπει τις αρμοδιότητες, την οργάνωση, λειτουργία και τον τρόπο εκλογής των οργάνων διοίκησης στην πρωτοβάθμια αυτοδιοίκηση; 
Κατανοούμε τη δυσκολία πολιτικής τοποθέτησης τώρα που το καράβι βουλιάζει, όμως δεν είναι ανεκτές οι υποδείξεις από αυτούς που χρόνια τώρα υπηρετούν το σάπιο πολιτικό σύστημα.
2). Η υπογραμμισμένη διαβούλευση και συναίνεση πως εννοείται; Διοργανώνονται ανοικτές συνελεύσεις στις τοπικές κοινότητες που προβλέπει ακόμα και αυτός ο αντιδραστικός Ν. 3852/2010 («Πρόγραμμα Καλλικράτης»); Άνοιξε η δημοτική αρχή συζήτηση για μεγάλα θέματα (μεγάλα έργα υποδομής, πρωτογενής τομέας, τουρισμός, περιβάλλον) και δεν έγινε αντιληπτό; 
Έχουν κληθεί φορείς, σύλλογοι και ενώσεις πολιτών να συμμετέχουν σε οποιαδήποτε διαβούλευση; 
Η ενημέρωση για την πολιτική του Δήμου πρέπει να γίνεται κατόπιν αιτήσεως σε κλειστά γραφεία ή ανοικτά ενώπιον του κοινωνικού συνόλου;
3). Η Δημοτική Αρχή θεωρεί ότι βρίσκεται σε ικανοποιητικό επίπεδο η διαχείριση και προστασία του περιβάλλοντος στην ευρύτερη περιφέρεια του Δήμου; 
Πόσες επιχειρήσεις στη βιομηχανική ζώνη είναι συνδεδεμένες με εγκαταστάσεις διάθεσης αποβλήτων; Τηρούνται οι προβλεπόμενες διατάξεις; Δημιουργείται ρύπανση των υπόγειων υδάτων στον κάμπο από τη χρήση λιπασμάτων και φυτοφαρμάκων; 
Γίνεται συλλογή και διαχείριση των πτωμάτων ζώων στις εκμεταλλεύσεις; Υπάρχει σύστημα συλλογής και επεξεργασίας των χρησιμοποιημένων συσκευασιών φυτοφαρμάκων; Εν τέλει το οικοσύστημα του Καλαμά προστατεύεται ή όχι; 
Θα περιμέναμε αναφορά σε συγκεκριμένες ενέργειες στις οποίες έχει προβεί ο Δήμος και όχι αόριστες γενικολογίες.
Όσον αφορά την αναφορά για τους αγώνες του ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ σχετικά με το πρόβλημα ρύπανσης του Καλαμά θα θέλαμε να σας θυμίσουμε ότι τα μέλη της δημοτικής οργάνωσης συμμετέχουν εδώ και χρόνια ως ενεργοί πολίτες σε θέματα προστασίας του περιβάλλοντος, ενώ υπενθυμίζουμε  σχετικές επερωτήσεις του βουλευτή (κλικ εδώ) Χρήστου Μαντά και τοποθετήσεις του περιφερειακού συμβούλου (κλικ εδώ ) Γ. Παπαδημητρίου και τις θέσεις του Σύριζα ΕΚΜ για το περιβάλλον και την ποιότητα ζωής (κλικ εδώ).
Ελπίζουμε να μην πιστεύετε αυτό που γράψατε, ότι δηλαδή «ΝΑΙ έχουμε κατακτήσει προ πολλού την έννοια της αντιμνημονιακής δημοτικής αρχής».
Οφείλουμε να επαναλάβουμε προς τη φιλομνημονιακή δημοτική αρχή του Δήμου Ζίτσας. 
Όλα αυτά απλά επιβεβαιώνουν το αδιέξοδο μιας ανίκανης δημοτικής ηγεσίας που δεν επικοινωνεί ούτε καν στοιχειωδώς με την ανάγκη που εκφράζουν οι πολίτες και οι φορείς που δρουν από κοινού με στόχο να ανοίξει ο δρόμος για να μπει ένας φραγμός στους βιομηχάνους - ρυπαντές του Καλαμά.
Αυτό που κάνει σήμερα η δημοτική αρχή Ζίτσας δεν είναι απλά αδιαφορία ή αποπροσανατολισμός αλλά εγκληματική πολιτική αμέλεια.
Το πρόβλημα της ρύπανσης του Καλαμά είναι πρόβλημα όλων μας και θα πρέπει όλοι μας να βρισκόμαστε σε διαρκή αγώνα ενημέρωσης και διεκδίκησης.
Όχι για γραφεία και ιδιαιτέρες αλλά για μια καλύτερη ποιότητα ζωής.
Η Γραμματεία ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ της Δημοτικής Οργάνωσης Ζίτσας ομόφωνα θεωρεί την ανακοίνωση του Δήμου ως επίθεση σε όποιον μεμονωμένο πολίτη ή οργανωμένη ομάδα πολιτών ενδιαφέρεται για τα κοινά πεπραγμένα, αμφισβητώντας την κυρίαρχη κατάσταση και δηλώνει ότι θα είναι μαχητικά παρούσα για την υπεράσπιση των συμφερόντων του κοινωνικού συνόλου.      
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΖΙΤΣΑΣ ΣΥ.ΡΙΖ.Α- Ε.Κ.Μ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου