Κυριακή 21 Ιουλίου 2013

Ωδυνεν όρος

Είναι γνωστό ότι ο τόπος μας περνάει τον τελευταίο καιρό δύσκολες καταστάσεις.
Υπάρχει ανησυχία για τα οικονομικά, τα θεσμικά, για το αύριο, για την υπαρκτή ή υποτιθέμενη εγκληματικότητα και για τόσα άλλα.
Η κυβέρνηση, μας λέει ότι για τα περισσότερα από αυτά φταίει η φοροδιαφυγή, η τεμπελιά του έθνους η παράνομή μετανάστευση (για να χαρεί και η Χρυσή Αυγή ) κάποιοι της αντιπολίτευσης κλπ.
Στην περιοχή μας τον τελευταίο μήνα προστέθηκε και η ανησυχία για...
τους δραπέτες των φυλακών Τρικάλων οι οποίοι σύμφωνα με την αστυνομία σουλατσάρουν στο τρίγωνο Βροσίνας - Ζάλογγου - Πολυδώρου.
Μπλόκα παντού.
Μερικές εκατοντάδες αστυνομικοί έχουν πιάσει τα περάσματα για να μην διαφύγουν στην Αλβανία.
Ελικόπτερα, θερμικές κάμερες ,σκυλιά ειδικές μονάδες όλα στην υπηρεσία της καταδίωξης για την σύλληψη των δραπετών που αποτελεί «θέμα τιμής» για την αστυνομία σύμφωνα με τον εκ Κερκύρας ορμώμενο πολιτικό της προϊστάμενο Κο Δένδια.
Το ηθικό των κατοίκων είχε πέσει πολύ χαμηλά.
Είχαμε ανάγκη από κάτι που θα μας έδινε εμπιστοσύνη προς το κράτος και ελπίδα για το αύριο.
Και να που δεν μας άφησαν έτσι.
Με μία καλοσχεδιασμένη μέγα επιχείρηση έστειλαν τέσσερα (4) αυτοκίνητα με δεκαέξι (16) αρματωμένους σαν αστακούς άντρες, για να συλλάβουν τους κτηνοτρόφους της περιοχής μαζί με τους απασχολούμενους σ’ αυτούς τσοπάνους.
Η σύλληψη κινηματογραφική.
Ζήτησαν από τα παιδιά που δουλεύουν σαν τσοπάνοι να έρθουν για να συλληφθούν, πράγμα που οι φοβεροί και τρομεροί εγκληματίες έκαναν χωρίς αντίρρηση και χωρίς να αναγκάσουν τους διώκτες τους να απομακρυνθούν από την σιγουριά της ασφάλτου (παρακάτω έχει και λάσπες που λερώνουν τα πολυτελή θηριώδη τζιπ των ΕΚΑΜ - τα περισσότερα χωρίς πινακίδες παρακαλώ) και τα αυτοκίνητα τους με τα κατάμαυρα τζάμια τους (απαγορευμένα για μας τους κοινούς θνητούς).
Τους ιδιοκτήτες των κοπαδιών τους συνέλαβαν στα Γιάννενα όπου πήγαν οι ίδιοι με δικά τους μέσα.
Οι μεν οικονομικοί μετανάστες, φτωχά παιδιά που παλεύουν για ένα μεροκάματο, θα απελαθούν οι δε μεγάλοι φοροδιαφεύγοντες θα περάσουν από τακτική δικάσιμο για το μεγάλο έγκλημα που έκαναν.
Ναι, γιατί το να παράγεις να παλεύεις να μείνεις στον τόπο σου είναι έγκλημα.
Το να ζητάς την βοήθεια από μερικά άτομα για να τα καταφέρεις, έστω και αν δεν πληρώνεις το εργόσημο είναι χειρότερο από το να μην τους πληρώνεις καθόλου.
Καλά κάνει εκείνη η «ΔΩΔΩΝΗ Α.Ε.» που έχει πάρει το βιός των κτηνοτρόφων της Ηπείρου και δεν τους δίνει δεκάρα εδώ και τρεις μήνες.
Την επόμενη φορά που θα έρθει κάποιος υπουργός (ανάπτυξης, βιομηχανίας, γεωργίας κλπ) θα μας πει ότι χρωστάμε χάρη σαν κράτος σ’ αυτούς που τρώνε τα κόπια του εργαζόμενου και ότι η κακοδαιμονία μας είναι αυτοί που προσπαθούν να επιζήσουν σ’ αυτόν τον άγονο και παραμελημένο τόπο.
Οι πρώτοι είναι επενδυτές, οι άλλοι φοβεροί φοροφυγάδες.
Πιθανόν μερικοί να μας πουν ότι μέσα στις διάφορες λίστες, τύπου Λαγκάρτ που κυκλοφορούν υπάρχουν και τα ονόματα του Μήτσου του Κίτσου και του Μπαρμπατάκη που θησαύρισαν από την μη καταβολή των ασφαλίστρων του Αρντίτ του Ερμίρ ή του Ιλίρ που τους χρησιμοποίησαν λίγες μέρες για να καθαρίσουν τους στάβλους να μαζέψουν τα χορτάρια ή να κρατήσουν τα ζώα για να μπορέσουν οι ίδιοι να πάνε στο σχολείο να δουν τα παιδιά τους που λένε το ποίημα για την γιορτή του ΟΧΙ.
Πάντως εμείς εδώ αισθανθήκαμε πιο σίγουροι για τα οικονομικά της χώρας μας.
Μένει η ανησυχία για τους δραπέτες.
Δεν φοβόμαστε για μας .
Ανησυχούμε για την περίπτωση που θα πέσουν σε ένα μπλόκο της αστυνομίας.
Δεν φταίνε σε τίποτα τα παιδιά που ξεροσταλιάζουν τόσες μέρες στους δρόμους να χάσουν την ζωή τους πληρώνοντας την ανικανότητα των προϊσταμένων τους, που άφησαν τους δραπέτες να φέρνουν γύρα ανενόχλητοι.
Αυτοί οι εργαζόμενοι έχουν την πλήρη συμπαράσταση μας γιατί είναι αυτοί που υποφέρουν περισσότερο από όλους.
Μακάρι να μπορούσα να πω το ίδιο και για την ηγεσία τους.
Με κινήσεις εντυπωσιασμού δεν κερδίζεις την συμπάθεια και την εκτίμηση του κόσμου.
Φιλικά
Σπύρος Δημαράς
Υ.Γ. Λίγο πριν την ανάρτηση του κειμένου πληροφορήθηκα ότι σε μπλόκο της αστυνομίας στην Βροσίνα σκοτώθηκε ο ένας από τους δραπέτες και διέφυγε ο δεύτερος.
Δυστυχώς οι ανησυχίες μας ήταν βάσιμες γιατί υπάρχει και αστυνομικός τραυματίας
Υ.Γ. Μια δεύτερη πληροφορία που έλαβα χτες είναι ότι οι άτυχοι μετανάστες θα δικαστούν κι αυτοί, πρωτοφανές, για παράνομη είσοδο στην χώρα ως παραδειγματισμό και των υπολοίπων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου