Σάββατο 24 Αυγούστου 2013

ΠΑΡΚΟ ΠΥΡΣΙΝΕΛΛΑ:Αργεί ακόμη η ανάδειξη και η συνολική αξιοποίηση

Πολιτική λύση αναζητά ο δήμος Ιωαννιτών με το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης για την καταχώρηση του πάρκου στο Κτηματολόγιο

Μακρύς είναι ακόμη ο δρόμος που καλείται να διανύσει ο δήμος Ιωαννιτών προκειμένου να ξεκαθαρίσει πλήρως το ιδιοκτησιακό καθεστώς στο Πάρκο Πυρσινέλλα και στη συνέχεια να προχωρήσει η διαδικασία συνολικής αξιοποίησής του.Πριν από λίγες εβδομάδες ολοκληρώθηκε η διαδικασία υποβολής προτάσεων εκδήλωσης ενδιαφέροντος από επιχειρηματίες, για την εκμίσθωση του Πάρκου Πυρσινέλλα. Όμως, γα να προχωρήσει η διαδικασία θα πρέπει να βρεθεί οριστική λύση στο ιδιοκτησιακό καθεστώς που έχει αρκετά προβλήματα εξαιτίας της μη κατοχύρωσης στο Κτηματολόγιο για λογαριασμό του ομώνυμου Κληροδοτήματος.Ο δήμαρχος Φ. Φίλιος έκανε λόγο για «πολιτική λύση» στην οποία προσβλέπει ο δήμος Ιωαννιτών προαναγγέλλοντας μάλιστα την... συνάντηση με αυτό το περιεχόμενο, με τον αναπληρωτή υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Μάξιμο Χαρακόπουλο που βρίσκεται από χθες στα Ιωάννινα.Ο κ. Φίλιος χαρακτήρισε «ανοιχτή πληγή» που κληρονόμησε η δημοτική αρχή από την προηγούμενη η οποία δεν είχε κινήσει τις διαδικασίες καταχώρησης του πάρκου Πυρσινέλλα στο Κτηματολόγιο.«Ευελπιστούμε, ότι θα κλείσει αυτή η ανοιχτή πληγή που μάς κληροδότησε η προηγούμενη δημοτική αρχή με τις διαδικασίες που όφειλε να κάνει, αλλά δεν τις προχώρησε. Ο δήμος Ιωαννιτών είναι έτοιμος να προχωρήσει στη διακήρυξη του διαγωνισμού για την εκμίσθωση του χώρου όμως, αυτό δε μπορεί να γίνει εάν δε λυθεί το ιδιοκτησιακό. Δε θέλουμε άλλωστε να εμπλακούμε σε καμία περίπτωση ούτε και να μπλέξουμε κάποιον επιχειρηματία σε μία δύσκολη κατάσταση. Θέλουμε να ξεκαθαρίσει το τοπίο και περιμένουμε να δοθεί πολιτική λύση», τόνισε ο κ. Φίλιος.

Προοπτική για διεθνείς αγώνες
Συναφής με την προοπτική του Πάρκου Πυρσινέλλα και της αξιοποίησής του είναι και η διοργάνωση επιτυχημένων αθλητικών εκδηλώσεων στο χώρο. Μία τέτοια περίπτωση είναι το Πανελλήνιο πρωτάθλημα τένις για βετεράνους που ολοκληρώνεται αύριο στις εγκαταστάσεις του Ομίλου Αντισφαίρισης.Ο πρόεδρος του Ομίλου Κ. Ευθυμίου εξέφρασε θερμές ευχαριστίες για την άψογη συνεργασία με το δήμο Ιωαννιτών και αναφέρθηκε και αυτός στην προοπτική συνολικής αξιοποίησης του χώρου.«Οι εγκαταστάσεις μας θεωρούνται από τις καλύτερες στην Ελλάδα και είμαστε βέβαιοι, πως όταν ολοκληρωθούν οι διαδικασίες για την ανάδειξη του Πάρκου, θα έχουμε τη δυνατότητα να φιλοξενήσουμε και διεθνείς διοργανώσεις υψηλού επιπέδου», τόνισε χαρακτηριστικά.

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου