Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2013

Επιστολή από τον κ. Τάσο Βασιλείου γραμματέα της ΝΕ Ιωαννίνων της ΔΗΜΑΡ

Το δημοσιεύουμε οπως ακριβώς το λάβαμε . 
Αγαπητοί μου, δε γνώριζα την ιστοσελίδα σας. Ευχάριστη έκπληξη το περιεχόμενό της. Με αφορμή την καταπληκτική φωτογραφία με το φθινοπωρινό τοπίο σας στέλνω ένα μικρό κείμενο από το βιβλίο μου ''η σουρβιά**''
Φιλικά
Τάσος Βασιλείου

Φθνινόπωρο.


Μ'αρέσει το φθινόπωρο κι ας λένε πως φέρνει μελαγχολία. Γαλήνη φέρνει κι ηρεμία στην...
ψυχή μας. Ενόψει του χειμώνα που αργά ή γρήγορα έρχεται. Το φθινοπωρινό δειλινό πλανιέται ο λογισμός, αναζητώντας με νοσταλγία πόθους ανεκπλήρωτους. Μα η νοσταλγία δε φέρνει οπωσδήποτε μελαγχολία. Ικανοποιημένος ή όχι από την πορεία σου λες,αυτά μπόρεσα, αυτά έκανα.
Τουλάχιστον προσπάθησα. Κι αυτή την προσπάθεια αν τη συνεχίζεις ακόμα, τόσο το καλύτερο. Όχι μόνο για τον εαυτό σου, όσο για τους άλλους. Τότε η ικανοποίηση και η χαρά είναι ωραία και αληθινή. Τότε έχει νόημα η ζωή. κι έτσι δικαιολογείται η ύπαρξή μας.
Γιατί οπωσδήποτε πρέπει να μελαγχολείς το φθινόπωρο; Εκεί που βαδίζεις στο δάσος με περισυλλογή, αναμερίζοντας τα φύλλα που ολοκλήρωσαν το σκοπό τους, νάσου και τα κυκλάμινα που τώρα ξυπνούν. Είναι η καινούργια ελπίδα. Η συνέχεια. Κι ας έρχεται για σένα ο χειμώνας.
Ευαίσθητοι κι ανήσυχοι, νοιώθοντας πολλές φορές απόκοσμοι και μοναχικοί, επιμένουμε να λέμε πως η ζωή είναι όμορφη.
Πρέπει να την κάνουμε όμορφη. Στις χρυσοπράσινες ώρες των εσωτερικών μας κλειδωνισμών, με σεμνότητα κι ευαισθησία, να παλέψουμε πρέπει για τις ιδέες και τις αξίες που νοηματίζουν την πορεία μας. κι ας πορευόμαστε σ' έναν κόσμο που οι λαιστρηγόνες και οι κύκλωπες όλο και πληθαίνουν.

* Οσα φέρνει η Σουρβιά. Είναι ο πλήρης τίτλος της Ανθολογίας Λογοτεχνικών Κειμένων του Τάσου Βασιλείου ο οποίος είναι συνταξιούχος εκπαιδευτικός τέος αντιδήμαρχος και νυν γραμματέας της ΝΕ Ιωαννίνων της ΔΗΜΑΡ και κατάγεται από το Καλοχώρι Ιωαννίνων.
**Σουρβια έιναι το όνομα ενός μεγάλου χειμάρου ο οποίος κατεβένει από το βουνό του Καλοχωρίου και κατα τους χειμερινούς μήνες με τις έντονες βροχοπτώσεις γίνεται ποτάμι ορμητικό και κατεβάζει πέτρες, ξύλα κ.α.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου