Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου 2013

Ο Τάσος Πάντος σε μια αποκαλυπτική συνέντευξη για τον ΠΑΣ

Αποκαλυπτικός ο Τάσος ΠάντοςΟ Τάσος Πάντος ετοιμάζεται να φοιτήσει στη σχολή προπονητών της ΕΠΟ στην Κομοτηνή, καθώς το ποδόσφαιρο τον μαγνητίζει και δεν μπορεί να φύγει απ’ αυτό.
Για όλα αυτά, αλλά κυρίως για τον ΠΑΣ Γιάννινα της νέας σαιζόν ο Τάσος Πάντος μίλησε σε μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη στην αθλητική εκπομπή του ραδιοφωνικού σταθμού Ιωαννίνων ΗΧΩ 102.7. τα σημαντικότερα αποσπάσματα είναι:
-Τάσο πως νιώθεις τώρα που ξεκίνησε το πρωτάθλημα και είσαι εκτός αγωνιστικών χώρων;
«Προς το παρόν νιώθω και εγώ περίεργα και αυτό είναι μια πρωτόγνωρη εμπειρία και για μένα. Μου λείπουν το ποδόσφαιρο, τα αποδυτήρια, η ομάδα, μου λείπουν οι συμπαίκτες μου. Αλλά ήταν μια συνειδητή απόφαση να αποχωρήσω. Όμως δεν θα αποχωριστώ το ποδόσφαιρο γιατί θέλω να ασχοληθώ πάλι μ' αυτό από κάποιο άλλο πόστο».
-Αποφάσισες να ασχοληθείς με την προπονητική, από ποιο πόστο;
«Θα...
φοιτήσω τώρα το Σεπτέμβριο σε μια σχολή προπονητικής στην Κομοτηνή γιατί το ποδόσφαιρο πρέπει συνεχώς να το μαθαίνεις, να αποκτάς γνώσεις και εξειδίκευση. Θα πάρω το δίπλωμα προπονητή, δεν ξέρω αν το χρησιμοποιήσω, αλλά θα είναι μια μεγάλη εμπειρία για μένα και θέλω να την αποκτήσω».
-Τα πράγματα στο ποδόσφαιρο τα βλέπεις από την εξέδρα όπως τα έβλεπες στους αγωνιστικούς χώρους;
«Υπάρχει τεράστια διαφορά. Όπως τα βλέπω τώρα θα ήταν χίλιες φορές προτιμότερο να έπαιζα ακόμα μπάλα. Έχεις μεγαλύτερη ένταση στην εξέδρα όταν βλέπεις να παίζουν παλιοί συμπαίκτες σου ή η ομάδα σου και δεν έχεις που να ξεσπάσεις ενώ όταν παίζεις τρέχεις, κάνεις τάκλιν, αναλώνεις εκεί όλη την ενέργεια. Απλά από την εξέδρα έχεις μια καθαρότερη εικόνα για ένα παιχνίδι και πιο ώριμη σκέψη».
Ξεχώρισε για το ήθος και το πάθος για ποδόσφαιρο-Τον ΠΑΣ πως τον είδες στο ΟΑΚΑ με την Καλλονή;
«Είδα το ματς αυτό στο γήπεδο και από την τηλεόραση το ματς με τον Απόλλωνα. Βέβαια δεν είμαι μέσα στην ομάδα για να έχω μια άμεση εικόνα από τη δουλειά που γίνεται, αλλά μπορώ να κρίνω απ’ αυτά που είδα. Με την Καλλονή δεν βρέθηκε σε καλή μέρα ο ΠΑΣ, η απόδοσή του κυμάνθηκε σε μέτρια επίπεδα. Δίκαια κέρδισε η Καλλονή. Με τον Απόλλωνα μου άρεσε η ομάδα και έδειξε την εικόνα που είχε πέρσι. Πρέπει να κρατήσει το περσινό προφίλ και δεν μιλάω για παίκτες, αλλά να κρατήσει την αποφασιστικότητα και την αγωνιστικότητα που είχε σε κάθε παιχνίδι. Αν καταφέρει αυτό θα πάει καλά και στη νέα σαιζόν».
-Κατά βάση νομίζουμε ότι έχει την ίδια περίπου ομάδα με πέρσι ο ΠΑΣ.
«Έχει μείνει ο ίδιος κορμός. Εγώ εμπιστεύομαι και τους παίκτες και τους προπονητές, επειδή τους ξέρω. Αν κρατήσουν αυτό το προφίλ, η ομάδα θα κάνει αξιόλογη πορεία και δεν θα έχει κανένα πρόβλημα».
-Ξέρεις στα Γιάννινα γρήγορα ενθουσιαζόμαστε και γρήγορα απογοητευόμαστε. Υπήρξαν και κάποιες γκρίνιες και κριτικές από την ήττα της Καλλονής.
«Οι κριτικές είναι άδικες και μπορεί να έχουν και κάποιο σκοπό πονηρό. Πέρσι η ομάδα, στην 5η αγωνιστική έκανε την πρώτη της νίκη και κατέκτησε την 5η θέση. Η ομάδα πιστεύω ότι θα βρει το δρόμο της, έχει παίκτες, κόσμο, προπονητή. Θεωρώ ότι και οι φίλαθλοι πρέπει να στηρίξουν όλη αυτή την προσπάθεια. Είναι λίγο περίεργο οι ίδιοι που χειροκροτούσαν πέρσι την ομάδα, να είναι οι ίδιοι που γκρινιάζουν. Ας κάνει ο κόσμος υπομονή, να αφήσει τα παιδιά να δουλέψουν και να είναι δίπλα τους. Σε λίγο καιρό θα έρθουν τα αποτελέσματα. Στα τρία χρόνια που ήμουν στα Γιάννινα διαπίστωσα το πόσο ψηλά μπορεί να φτάσει μια ομάδα όταν έχει ενωμένο το τρίπτυχο κόσμος, διοίκηση, ομάδα».
Πάντα με σεβασμό στους φιλάθλους-Το περσινό παράδειγμα είναι ιδιαίτερα διδακτικό, έτσι δεν είναι;
«Αυτό ακριβώς λέω και το λέω περισσότερο για τους φιλάθλους που ίσως να μη είναι ευχαριστημένοι απόλυτα με την ομάδα, ή δεν είναι ευχαριστημένοι με τις μεταγραφές του προέδρου ή οτιδήποτε άλλο».
-Θα ήθελες κάτι να πεις για τον παλιό συμπαίκτη σου Σάββα Παντελίδη;
«Δεν έτυχε να τον έχω προπονητή, αλλά ξέρω το ήθος, την προσωπικότητα και την εργατικότητά του. Θεωρώ ότι κάνει μια καινούργια αρχή στα Γιάννινα και θα καταφέρει να φέρει την ομάδα σε ένα καλό επίπεδο. Πρέπει να τον στηρίξουμε, εγώ όπου μπορώ να βοηθήσω με τις γνώσεις και την εμπειρία μου θα το κάνω. Από εκεί και πέρα όλοι πρέπει να αγκαλιάσουν την ομάδα. Τα δείγματα δεν είναι άσχημα. Μπορεί να έκανε ένα κακό παιχνίδι με την Καλλονή αλλά με τον Απόλλωνα έδειξε μεγάλες δυνατότητες. Το πρώτο ματς με τον Αστέρα δεν έτυχε να το δω, αλλά πήρε άλλη φορά θετικό αποτέλεσμα στην Τρίπολη;».
-Ο στόχος του ΠΑΣ;
«Πρωταρχικός στόχος είναι η εύκολη παραμονή, για την καθαυτή παραμονή δεν το συζητάω καν. Από εκεί και πέρα να παρουσιάσει αναπτυξιακό ποδόσφαιρο, να βγουν νέα παιδιά και να προσπαθήσει να πλασαριστεί όσο πιο ψηλά γίνεται στη βαθμολογία».
Στον Ολυμπιακό έζησε μεγάλες στιγμές-Στον Ολυμπιακό πως τα βλέπεις τα πράγματα; Βλέπουμε κόσμος πάει κι έρχεται
«Είναι αυτό που εμένα δεν μου άρεσε να έρχονται πολλοί ξένοι ποδοσφαιριστές σε μια ομάδα. Ο Ολυμπιακός είναι μια καινούργια ομάδα που χτίζεται αυτή τη στιγμή. Ίσως τα δείγματα που περίμενε ο κόσμος του Ολυμπιακού θα μπορούσαν να είναι καλύτερα. Με τον Λεβαδειακό έκανε πολύ καλό παιχνίδι. Είναι μια πολύ μεγάλη ομάδα και όλες οι μεγάλες ομάδες αργά ή γρήγορα βρίσκουν το δρόμο τους. Θα πρέπει όμως ο Ολυμπιακός να βρει γρήγορα το δρόμο του γιατί έχει τα παιχνίδια του Τσάμπιονς Λιγκ. Είναι πολλά που διακυβεύονται, η θέση της Ελλάδας στην Ευρώπη, είναι το πρεστίζ του Ολυμπιακού. Νομίζω ότι ο Ολυμπιακός επειδή είναι μεγάλη ομάδα, θα βρει γρήγορα τα αγωνιστικά του πατήματα και θα παρουσιάσει ένα καλό πρόσωπο, όπως αυτό που παρουσίασε τα τελευταία χρόνια».

http://www.gianninasports.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου