Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2013

Δήμος Ζίτσας: Και τις 52 Κυριακές ανοιχτά τα εμπορικά καταστήματα…

Κοινή η θέση των παρατάξεων Ρογκότη, Βλέτσα και Βούζα.
    Πρωτοπόρα θέση στα θέματα της αγοράς και της οικονομικής ζωής του τόπου έλαβε ο Δήμος Ζίτσας με κοινή θέση των παρατάξεων Ρογκότη, Βλέτσα και Βούζα, ξεφεύγοντας από τις γνωστές "αγκυλώσεις"!
    Μετά τη λειτουργία της επιτυχημένης εμποροπανήγυρης, τώρα το Δημοτικό Συμβούλιο συζητώντας –στα πλαίσια της απελευθέρωσης της αγοράς και της πρόσφατης μνημονιακής δέσμευσης κατ΄ απαίτηση της τρόικας- για το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές κατέληξε σε μια σημαντική απόφαση υπερβαίνοντας τυχόν μικροπολιτικές προκαταλήψεις και πιέσεις.
    Ως γνωστόν ο Δήμος Ζίτσας, μετά από έγγραφο της Περιφέρειας Ηπείρου, έπρεπε να γνωμοδοτήσει σχετικά με…
το άνοιγμα των εμπορικών καταστημάτων τις Κυριακές, πέρα από τις εφτά (7) συγκεκριμένες που εκ του Νόμου τα καταστήματα θα παραμένουν –προαιρετικά- ανοιχτά.
    Με ουσιαστική συζήτηση, στο πνεύμα της απελευθέρωσης της αγοράς, το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε να εισηγηθεί προς την Περιφέρεια Ηπείρου να παραμένουν –προαιρετικά- ανοιχτά τα εμπορικά καταστήματα και όλες τις υπόλοιπες Κυριακές του χρόνου. Ως γνωστόν τα υπόλοιπα (μη εμπορικά) καταστήματα (καφετέριες, ταβέρνες, καφενεία κλπ) έχουν το δικαίωμα να είναι ανοικτά.
    Η απόφαση στάλθηκε στην Περιφέρεια προκειμένου να εκδοθεί η σχετική απόφαση.
zitsagate

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου