Σάββατο 2 Νοεμβρίου 2013

Η βραδιά με μανιταρόσουπα και άλλα, στα Κούρεντα.

Μετά την επιτυχημένη προσπάθεια που κάναμε για να ...τιμήσουμε το Γιαχνί του Βαγγέλη Σιάσκα, την Κυριακή 22 του Σεπτέμβρη, είχαμε υποσχεθεί πως θα ανεβάσουμε τον πήχη και θα ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις για την επιτυχία και της φετινής βραδιάς με μανιταρόσουπα και άλλα, προσκαλώντας, εκτός από όλους τους χωριανούς, φίλους και γνωστούς από τα γύρο χωριά, αλλά και από τα Γιάννενα και άλλες περιοχές.
Πράγματι, χωρίς να αγγίξουμε τον πήχη. περάσαμε, όντως, από πάνω και αυτή τη φορά με την, σχεδόν απόλυτη, επιτυχία της εκδήλωσης για την μανιταρόσουπα του 2013, την Κυριακή 27 του Οχτώβρη στα Κούρεντα.
Τα περισσότερα από....
εκατόν πενήντα άτομα που γεύτηκαν την μανιταρόσουπα του Βαγγέλη Σιάσκα, αλλά και τα γευστικότατα γαστρονομικά ποιήματα που είχαν ετοιμάσει οι νοικοκυρές μας. συμβάλλανε και αυτοί στην επιτυχία της εκδήλωσης με την παρουσία και τη συμμετοχή τους στα τραγούδια και το χορό, που κράτησε μέχρι, αρκετά μετά τα μεσάνυχτα.
Να ευχαριστήσουμε πάντως, τον πρόεδρο του συλλόγου Μανιταρόφιλων Ηπείρου, Θανάση Ντίνο και τον αντιπρόεδρο Σωτήρη Αργύρη για την παρουσία τους, κατ’ αρχήν, αλλά και για το καλάθι με τα Lactarius Deliciosus που θα ...τιμηθούν δεόντως στο άμεσο μέλλον.
Συγχαρητήρια και πολλές ευχαριστίες αξίζουν και στον ηθοποιό Παναγιώτη Νάκα για την απαγγελία ποιημάτων, που με τη συνοδεία της μουσικής από το ακορτεόν του Κώστα Τσακτσίρα, έδωσε έναν ιδιαίτερα ποιοτικό, πολιτισμικό χαρακτήρα στην εκδήλωση, παρ’ όλο που, με δίκιά μας ευθύνη, η ηχητική εγκατάσταση δεν ανταποκρίθηκε στις περιστάσεις.
Ο χορός και τα τραγούδια, όσων είχαν την αντοχή - και δεν ήτανε λίγοι - συνοδέυσαν την αυτοσχέδια ορχήστρα που συγκροτήθηκε επί τόπου με τον Δημήτρη Ξαξίρα και τη φλογέρα του, τον Χρήστο Γράβο, του Μιχάλη. να βαρά το τουμπερλέκι, τον Κώστα Τσακτσίρα να παίζει το ακορτεόν και την Άννα Τζάλλα να τραγουδά για να μας κρατήσουν μέχρι, κοντά στις τέσσερις τα ξημερώματα.
Έτσι, για ακόμα μια φορά. η άοκνη και συλλογική πρακτική δουλειά των μελών του συλλόγου για την οργάνωση της εκδήλωσης και η αλληλεγγύη των χωριανών και φίλων μας με την προσφορά πλούσιων σπιτικών εδεσμάτων, μαζί και με τις οικονομικές ενισχύσεις από όσους παρευρέθηκαν, συμβάλλανε στην επιτυχία και αυτής της εκδήλωσης, παρακαταθήκη για επόμενη εκδήλωση συλλογικότητας και αλληλεγγύης.
Θερμά συγχαρητήρια σε όσους συμβάλλανε στην επιτυχία της εκδήλωσης και πολλές ευχαριστίες σε όλους όσους τίμησαν με την παρουσία τους το χωριό μας και τον Πολιτιστικό-Οικολογικό Σύλλογο Κουρέντων.
Κούρεντα 29-10-2013 
Ο πρόεδρος του Π-ΟΣΚ 
Βαγγέλης Γράβος

πηγή: posk.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου