Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2013

Παραίτηση Φ. Φίλιου ζητά η Ανεξάρτητη Δημοτική Πρωτοπορία

Χαρακτηρίζει επικοινωνιακό τον οικονομικό έλεγχο σε βάθος τριετίας. Λιτή αλλά περιεκτική η απάντηση του Δήμου που επιμένει στους ελέγχους για να χυθεί άπλετο φως στην υπόθεση υπεξαίρεσης
Την παραίτηση του Φ. Φίλιου ωσότου η δικαιοσύνη αποφανθεί για όλα τα ζητήματα που αφορούν το Δήμο Ιωαννιτών ζητά με ανακοίνωσή της η Ανεξάρτητη Δημοτική Πρωτοπορία με αφορμή την απόφαση που έλαβε κατά πλειοψηφία το Δημοτικό Συμβούλιο για έλεγχο των οικονομικών του Δήμου σε βάθος τριετίας, την οποία και χαρακτηρίζει επικοινωνιακή.Η παράταξη του Νίκου Γκόντα κατηγορεί τη Δημοτική Αρχή για τρία χρόνια απραξία και συσκοτισμού γύρω από την υπόθεση της υπεξαίρεσης... καταγγέλλοντας την απόφαση για έλεγχο των οικονομικών καθώς υποστηρίζει ότι ελεγχόμενοι θα είναι οι ελέγχοντες.«Καλοδεχούμενος οποιοσδήποτε έλεγχος στα οικονομικά του Δήμου, ωστόσο τον ρόλο του ελεγκτή τον επιφυλάσσουν οι της Δημοτικής Αρχής για τον εαυτό τους. Αλήθεια τους ελεγκτές (Φίλιο, Μανταλόβα κλπ.) ποιος θα τους ελέγξει; Οι υφιστάμενοί τους δηλαδή
θα κάνουν έλεγχο στους ίδιους; Πρωτοφανείς μεθοδεύσεις εγκαινιάζουν μέσα στον πανικό τους. Οι έλεγχοι για την θητεία μας υπήρξαν συνεχείς, αδιάλειπτοι και ενδελεχείς και σε τέτοιους ελέγχους επιβάλλεται να υποβληθούν με απόλυτη διαφάνεια όλες οι οικονομικές διαχειριστικές περίοδοι, ιδίως αυτές του τραγικού ελλείμματος», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Ξαναμπλέκει την ιστορία του Περάματος
Μετά από αρκετό διάστημα πάντως η μείζονα αντιπολίτευση αποφασίζει μέσω της ανακοίνωσής της να μπλέξει ξανά το διπλό φονικό στο Πέραμα με την υπεξαίρεση του 1,36 εκ. ευρώ από τα ταμεία του δήμου.«Μέχρι σήμερα από την πλευρά του Δήμου δεν έχουν δοθεί απαντήσεις σε κρίσιμα ερωτήματα που να ρίχνουν φως στην πρωτοφανή υπόθεση του ελλείμματος, που οδήγησε τον αντιδήμαρχο οικονομικών στην αυτοχειρία, χωρίς ωστόσο κανείς άλλος να αναλάβει ποινικές ή πολιτικές ευθύνες.Επίσης ακόμη δεν έχουν δοθεί απαντήσεις για τους δύο θανάτους του πρώην Δήμου Περάματος, που «συμπτωματικά» είχαν την ευθύνη διαχείρισης των οικονομικών του Δήμου που πάλι εντελώς «συμπτωματικά» με ευθύνη της σημερινής Δ.Α συνέχιζε να λειτουργεί ξεχωριστά από την κεντρική ταμειακή υπηρεσία που ως καλλικρατικός δήμος έπρεπε να λειτουργεί ενιαία», αναφέρει η ανακοίνωση.

Αλχημείες και προτροπή παραίτησης
Η ανακοίνωση της Ανεξάρτητης Δημοτικής Πρωτοπορίας συνεχίζει επιτιθέμενη προσωπικά στον Φ. Φίλιο και τον Θ. Μανταλόβα μιλώντας για «αλχημείες με τις οποίες το μόνο που επιτυγχάνουν είναι η δηλητηρίαση της κοινής γνώμης, προκαλώντας παράλληλα την σύγχυση χρησιμοποιώντας φθηνού τύπου τεχνάσματα για να αποπροσανατολισθούν οι συμπολίτες μας από τα όσα τραγελαφικά και αντικρουόμενα συμβαίνουν σήμερα στον Δήμο με τους συμβούλους της πλειοψηφίας να επιδίδονται στο σπορ της αλληλουπονόμευσης σηκώνοντας τα δικά τους βιλαέτια».Ταυτόχρονα χαρακτηρίζει τη Δημοτική Αρχή ως επικίνδυνη για τον τόπο καλώντας τον Φ. Φίλιο να παραιτηθεί μέχρι να αποφανθεί η δικαιοσύνη για τα θέματα που απασχολούν σήμερα τον Δήμο.«Εκτός από ένδεια επιχειρημάτων εκτός από την ανικανότητα τους να διαχειριστούν τα οικονομικά του Δήμου εκτός από την απραξία σε επίπεδο νέων έργων και παρεμβάσεων που έχει ανάγκη ο Δήμος .αδυνατούν να ολοκληρώσουν και έργα που τους παραδόθηκαν από εμάς ως «μασημένη τροφή», αποδεικνύονται τώρα και επικίνδυνοι.Το μόνο σημαντικό που έχει να προσφέρει στην πόλη ο κ. Φίλιος είναι να παραιτηθεί ωσότου η δικαιοσύνη αποφανθεί για όλα τα ζητήματα που αφορούν το Δήμο Ιωαννιτών. Προς αυτή την κατεύθυνση θα πρέπει να κινηθεί η ίδια η πολιτεία δια των αρμοδίων οργάνων της όπως έχει πράξει σε ανάλογες περιπτώσεις», σημειώνει η Ανεξάρτητη Δημοτική Πρωτοπορία.

Η λιτή απάντηση της Δημοτικής Αρχής
Όπως ήταν φυσικό η μακροσκελής ανακοίνωση της μείζονος αντιπολίτευσης δεν θα μπορούσε να μην προκαλέσει την απάντηση της Δημοτικής Αρχής, η οποία με μια δική της λιτή ανακοίνωση απαξιώνει ουσιαστικά τις κατηγορίες τονίζοντας ότι το μόνο πράγμα που έχει αξία απ' όσα λέγονται σε αυτή είναι η φράση καλοδεχούμενοι οι έλεγχοι. Εννοώντας με αυτόν τον τρόπο πως τα όσα αποφασιστήκαν από το Δημοτικό Συμβούλιο για τριετή έλεγχο των οικονομικών θα γίνουν.Αναλυτικά η ανακοίνωση της Δημοτικής Αρχής έχει ως εξής:«Η Ανεξάρτητη Δημοτική Πρωτοπορία, με τη σημερινή της ανακοίνωση, επαναλαμβάνεται μονότονα.Από το μακροσκελές κείμενο, ανερμάτιστων συλλογισμών, αξίζουν μόνο δύο λέξεις και σ' αυτές μένει η Δημοτική Αρχή. «Καλοδεχούμενοι οι έλεγχοι».

ΝΕΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου