Πέμπτη 7 Νοεμβρίου 2013

Σταθερά δίπλα στις τοπικές κοινωνίες η Συνεταιριστική Τράπεζα Ηπείρου

Σε εξέλιξη βρίσκεται η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου…

Την ώρα που η αύξηση συνεταιριστικού κεφαλαίου βρίσκεται σε εξέλιξη (με τη νέα παράταση ολοκληρώνεται στις 22 Νοεμβρίου), η Συνεταιριστική Τράπεζα Ηπείρου συνεχίζει τις ενημερωτικές εκδηλώσεις της σε ολόκληρη την Ήπειρο.Τελευταίος της σταθμός ήταν η Άρτα, όπου υπό την αιγίδα του τοπικού Επιμελητηρίου πραγματοποιήθηκε μια ενδιαφέρουσα συζήτηση, με το επίκαιρο θέμα της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου.Ως γνωστόν, εδώ και χρόνια, οι Συνεταιριστικές Τράπεζες στηρίζουν σταθερά την κάθε τοπική κοινωνία και τους ανθρώπους της, δημιουργώντας σχέσεις εμπιστοσύνης και καλής συνεργασίας. Η συμβολή τους στην τοπική ανάπτυξη είναι μεγάλη κι αυτό
επιτυγχάνεται με την στήριξη των μικρών επιχειρήσεων, των νοικοκυριών και των παραδοσιακών κλάδων της οικονομίας.

Κομβικός ο ρόλος της… Σ’ αυτό το μήκος κύματος κινήθηκε και η τοποθέτηση του Προέδρου του Επιμελητηρίου Άρτας Χρ. Παπάζογλου στην εκδήλωση, τονίζοντας ότι ο ρόλος της Συνεταιριστικής Τράπεζας Ηπείρου είναι κομβικός για την αντιμετώπιση των σοβαρών προβλημάτων ρευστότητας της αγοράς.Στον σύντομο χαιρετισμό του τόνισε ότι «οι μεγάλες τράπεζες αν και ενισχύθηκαν οικονομικά μέσω της ανακεφαλαίωσης και δεσμεύτηκαν γι’ αυτό, δεν ανταποκρίνονται στις προσδοκίες μας» και έτσι ο ρόλος αυτός περνάει σε περιφερειακούς συνεταιριστικούς χρηματοπιστωτικούς φορείς οι οποίοι- όπως ανέφερε ο κ. Παπάζογλου: «οφείλουν να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων προσφέροντας άμεσο χρήμα στην υγιή επιχειρηματικότητα και τη χειμαζόμενη αγορά».Κάλεσε, μάλιστα τη διοίκηση της Τράπεζας Ηπείρου -δεδομένης και της οικονομικής συγκυρίας- να «παίξει» αυτό το ρόλο. «Η Συνεταιριστική Τράπεζα Ηπείρου δεν είναι η “κυνική” απόμακρη, απρόσωπη τράπεζα, αλλά είναι ένα χρηματοπιστωτικό ίδρυμα που μεγαλώνει δίπλα μας και μαζί με μας. Μας ξέρουν και τους ξέρουμε...», ανέφερε χαρακτηριστικάΤέλος, κ. Παπάζογλου αναφερόμενος στην ιδιοσυστασία της Τράπεζας Ηπείρου τόνισε ότι αποτελεί: «ένα εξαιρετικά επιτυχημένο μοντέλο Συνεταιριστικού χρηματοπιστωτικού φορέα στο χώρο, που σήμερα αποκαλείται “Κοινωνική Οικονομία”».
Ταυτόχρονα, εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι η μεγάλη πλειοψηφία των Ηπειρωτών θα στηρίξει αυτήν την προσπάθεια αποκτώντας έστω και μία μερίδα.

ΠΡΩΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου