Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου 2014

Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Ιωαννίνων "Πάντα κοντά στον αγρότη"

enwsh
    Για μια ακόμη χρονιά γινόμαστε στο ίδιο έργο θεατές. Μέχρι της 31/01 όπως είχε ανακοινωθεί έπρεπε να πάνε οι κτηνοτρόφοι των ορεινών και μειονεκτικών περιοχών να πάνε στον ΟΠΕΚΕΠΕ με τα μητρώα που διατηρούν για να δηλώσουν τα ζώα τους για να πάρουνε το πριμ του Άρθρου 68 (μέτρα ειδικής στήριξης). Φυσικά η ανακοίνωση της καταληκτικής ημερομηνίας πέρασε στα "κουφά" όπως λένε και στο χωριό μου και δεν ανακοινώθηκε στους δήμους ή στα δημοτικά διαμερίσματα για να πληροφορηθούν οι αγρότες των απομακρυσμένων χωριών.
Με την λήξη της καταληκτικής ημερομηνίας 31/01 όποιος ατυχής κτηνοτρόφος πήγαινε στα γραφεία του ΟΠΕΚΕΠΕ τον έστελναν στις ενώσεις αν και είχε δοθεί παράταση έως τις 20/02. Η αγαπημένη μας Ένωση που παρεμπίπτοντας άλλαξε και όνομα και έγινε Γενικός Αγροτικός Συνεταιρισμός Ιωαννίνων (άλλαξε ο Μανωλιός και έβαλε τα ρούχα του αλλιώς), έχει ήδη αρχίσει να στέλνει SMS στους κτηνοτρόφους από τις 30/01 να προσέλθουν σε αυτή έως 20/02 για να κάνουν την...
δήλωση για το Άρθρο 68 και μαζί και την δήλωση ΟΣΔΕ του 2014, (καταβάλλοντας  φυσικά και το συμβολικό πενηντάρικο) που σημειωτέον ακόμη δεν έχει τελειώσει η διαδικασία ανάδειξης του αναδόχου συγκέντρωσης δηλώσεων ΟΣΔΕ 2014 (τελειώνει στις 14/02). Σύμφωνα με τις υπουργικές εξαγγελίες, οι δηλώσεις ΟΣΔΕ θα αρχίσουν να συγκεντρώνονται από τις 15 Μαρτίου έως και τις 15 Μαΐου. Και εάν αυτό δεν είναι να αρπάξουμε τώρα ότι μπορούμε από τους αγρότες , τότε τί είναι; (Η ΕΑΣ Ιωαννίνων είναι από τις πολλές ενώσεις που άλλο έσοδο δεν έχουν εκτός από τις δηλώσεις ΟΣΔΕ).
Ας μην ξεχνάμε και το συμβολικό δεκάρικο που έπαιρναν από τους αγρότες τις μέρες του Νοεμβρίου όπου γινόταν η απογραφή του ζωικού κεφαλαίου. Συμβολικό το δεκάρικο αλλά όταν είναι να το πάρεις από 7000 κτηνοτρόφους που είναι οι κτηνοτρόφοι της Ηπείρου, είναι ένα σεβαστό ποσό.
Για επίλογο πρέπει να επαινέσουμε την προσπάθεια που κάνει ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέκος Καχριμάνης ο οποίος σύμφωνα με δήλωση του συγκεντρώνει υπογραφές από αγρότες ώστε να πιεστεί το υπουργείο Αγροτικής ανάπτυξης και να επιτρέψει στην Περιφέρεια Ηπείρου να δημιουργήσει ομάδα συγκέντρωσης των δηλώσεων ΟΣΔΕ του 2014 χωρίς καμία χρηματική επιβάρυνση λόγω και της δύσκολης οικονομική περιόδου που περνά η χώρα μας.  
eprisuepress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου