Παρασκευή 25 Απριλίου 2014

Με 21 νέα οχήματα και μία λέμβο ενισχύεται η Πυροσβεστική στην Ήπειρο

2165711420.jpgΣε σημαντική αναβάθμιση του στόλου των πυροσβεστικών οχημάτων  προχωρά το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, με την αξιοποίηση κονδυλίων του ΕΣΠΑ, στο πλαίσιο της συνολικής αναβάθμισης των επιχειρησιακών δυνατοτήτων και εξοπλισμού της Ελληνικής Αστυνομίας και του Πυροσβεστικού Σώματος και της ριζικής αναδιάρθρωσης των Φορέων του.
Για το σκοπό αυτό είχαν ενταχθεί στην τρέχουσα προγραμματική περίοδο ΕΣΠΑ 2007-2013, 20 έργα προμηθειών πυροσβεστικών οχημάτων συνολικής αξίας 57,5 εκ. ευρώ, μέσω των οποίων θα ενισχυθεί ο στόλος με την απόκτηση 357 νέων οχημάτων.
Σε πρώτη φάση ολοκληρώνεται η... προμήθεια πυροσβεστικών οχημάτων, που προορίζονται κυρίως για περιοχές Natura σε οκτώ Περιφέρειες, μεταξύ των οποίων και η Ήπειρος. Η Περιφερειακή Διοίκηση Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ηπείρου θα ενισχυθεί με 21 οχήματα διαφόρων τύπων και χωρητικοτήτων, καθώς και μία σωστική λέμβο για τις ανάγκες της 5ης ΕΜΑΚ. Ειδικότερα θα γίνει προμήθεια 10 μικρών ευέλικτων οχημάτων 500 λίτρων, τεσσάρων του ενός τόνου, επίσης τεσσάρων των 2,5 τόνων, δύο των τεσσάρων τόνων και ένα των πέντε τόνων. Σε 18 μήνες θα φτάσουν στην περιοχή  όλα τα οχήματα, κάποια εκ των οποίων όμως ήδη θα προστίθενται σταδιακά στο στόλο από το επόμενο διάστημα.
Ο Διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Περιφέρειας Ηπείρου Βασίλης Κώνστας διαβεβαίωσε πως τα υπάρχοντα οχήματα, αν και παλαιά, είναι καλοσυντηρημένα και μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες στην παρούσα φάση, ωστόσο χαρακτήρισε ευχής έργον την προμήθεια των νέων οχημάτων, που θα ενισχύσουν αποτελεσματικά την Πυροσβεστική στην Ήπειρο.
 




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου