Πέμπτη 10 Απριλίου 2014

Συνεχίζουν τον αγώνα κατά της ανεργίας και της φτώχιας


Τον αγώνα τους ενάντια στην ανεργία, τη φτώχια και την εξαθλίωση συνεχίζουν οι εργαζόμενοι του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα, με την ενεργό τους συμμετοχή στις απεργιακές κινητοποιήσεις.
Πλήθος εργαζομένων συγκεντρώθηκε χθες το πρωί στις 10:30 έξω από το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων, απ’ όπου και ξεκίνησε η πορεία για τη μεγάλη πανελλαδικής απεργίας.
Μέσω των κινητοποιήσεων οι εργαζόμενοι αντιδρούν στις απολύσεις του δημόσιου τομέα, στη διαθεσιμότητα και στις ιδιωτικοποιήσεις. Παράλληλα, ζητούν τη διαγραφή του χρέους, την προστασία της μητρότητας και των εργασιακών τους κεκτημένων.
Ανάμεσα στους διαδηλωτές στα Γιάννενα βρέθηκαν νέοι, φοιτητές, άνεργοι, εργαζόμενες μητέρες με τα παιδιά τους και συνταξιούχοι, αποδεικνύοντας έμπρακτα πως η ανεργία και το πρόβλημα της εργασίας σήμερα απασχολούν όλη την κοινωνία και έχουν αντίκτυπο στο...
σύνολο των πολιτών ανεξαρτήτως ηλικίας.
Την έντονη δυσαρέσκειά του για την υφισταμένη κατάσταση εξέφρασε ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου, Νίκος Φασούλης. «Τη στιγμή που η χώρα λιμοκτονεί στα όρια της φτώχιας και της εξαθλίωσης, ψηφίζονται νομοσχέδια που καταργούν τα πάντα, ενώ δεν έχουν εισπράξει ούτε ένα ευρώ από τους «φοροκλέφτες» και πάλι ευνοείται το μεγάλο κεφάλαιο. Πρέπει να παλέψουμε ενωμένοι με όσες δυνάμεις έχουμε, καθώς σε λίγο διάστημα οι άνεργοι θα είναι περισσότεροι από τους εργαζομένους», επισήμανε. Παράλληλα, την αποδοκιμασία του σχετικά με τις απολύσεις των δημοσίων υπαλλήλων δεν έκρυψε ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ Ιωαννίνων, Χρήστος Γρίβας. «Την ώρα που ετοιμάζονται να «σπείρουν θριάμβους» για θέματα που αφορούν τις ευρωπαϊκές αγορές, ταυτόχρονα βυθίζουν την κοινωνία στα τάρταρα της καταστροφικής πολιτικής τους. Δεν έχουμε αυταπάτες, αφού ο καθένας από εμάς βιώνει και σε ατομικό επίπεδο τι σημαίνουν αυτές οι πολιτικές. Είναι γεγονός πλέον πως απολύθηκαν οι 200.000 δημόσιοι υπάλληλοι που είχαν τεθεί σε διαθεσιμότητα, όμως τι άλλαξε προς το καλύτερο; Το δημόσιο σύστημα παραμένει το ίδιο και το βιώνουν καθημερινά οι πολίτες», υπογράμμισε.
Το ΠΑΜΕ
Όχι μόνο επιμένει στις ξεχωριστές συγκεντρώσεις και διαδηλώσεις, αλλά προτίθεται να συνεχίσει στον ίδιο ακριβώς δρόμο και τα επόμενα χρόνια, όσο τουλάχιστον το συνδικαλιστικό κίνημα θα συνεχίσει να καλύπτεται ή να εκφράζεται μέσα από την ίδια λογική.
Ο λόγος για το ΠΑΜΕ και τα ταξικά σωματεία που ανήκουν ή εκφράζονται μέσα από το ΚΚΕ, που σύμφωνα με τον υποψήφιο αντιπεριφερειάρχη Ιωαννίνων Γ. Πρέντζα, αποδείχθηκε, ότι έκανε σωστή επιλογή πριν από 15 χρόνια, με την ίδρυση του ΠΑΜΕ, όπως επίσης και στην πορεία με τις ξεχωριστές συγκεντρώσεις. Μία ακόμη τέτοια συγκέντρωση ήταν αυτή που πραγματοποιήθηκε χθες στα Γιάννενα με το ΠΑΜΕ να συγκεντρώνεται στο χώρο μπροστά από το κεντρικό δημαρχείο της πόλης.
«Κάθε απεργία θα πρέπει να γίνει και ένας αγώνας συνείδησης για την αντίσταση όλων ενάντια στην καταπάτηση των εργασιακών δικαιωμάτων. Θα πρέπει να αμφισβητήσουμε την προσπάθεια αναμόρφωσης του καπιταλιστικού συστήματος και είναι μονόδρομος να πάρουμε την εξουσία στα χέρια μας. Όλα αυτά τα χρόνια στο συνδικαλιστικό κίνημα συγκρούστηκαν δύο απόψεις. Ο εργοδοτικός συνδικαλισμός από τη μία πλευρά και ο ταξικός πόλος από την άλλη. Όλοι αυτοί που ήταν σε μπλε ή σε πράσινα στρατόπεδα, τώρα καμουφλάρονται και εμφανίζονται με χρώμα ροζ, επιμένοντας όμως στη λογική του ευρωμονόδρομου και της στήριξης της καπιταλιστικής ανάπτυξης. Εμείς θα συνεχίσουμε στην ίδια ράγα και δεν μπαίνουμε σε αυτή τη λογική», τόνισε ο κ. Πρέντζας.
Το ΠΑΜΕ απηύθυνε δημόσιο κάλεσμα για συμμετοχή στο πανηπειρωτικό συλλαλητήριο για την ανεργία, που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 12 Απριλίου έξω από την Περιφέρεια Ηπείρου στις 11:00 το πρωί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου