Τετάρτη 30 Απριλίου 2014

Σοκ από τη σύλληψη παιδιάτρου - Όλες οι εξελίξεις


Ο 47χρονος συνελήφθη από αστυνομικούς της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και πήρε διορία να απολογηθεί την Παρασκευή – Συγκλονισμένη η τοπική κοινωνία αναζητά απαντήσεις για το υλικό που κατασχέθηκε και τη δράση του
Τη συνέχιση της προφυλάκισης μέχρι την Παρασκευή για τον 47χρονο παιδίατρο, που κατηγορείται για κατοχή και διακίνηση ψηφιακού υλικού παιδικής πορνογραφίας, διέταξε ο Εισαγγελέας στον οποίο οδηγήθηκε το πρωί κάτω από συνθήκες απόλυτης μυστικότητας.
Η είδηση που κάνει το γύρο του πανελληνίου, προσελκύοντας το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης για ευνόητους λόγους, μονοπωλεί και την τοπική επικαιρότητα από το βράδυ της Δευτέρας, όταν έγιναν γνωστές οι πρώτες πληροφορίες μετά τη σύλληψη του παιδιάτρου.
Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της Αστυνομίας ο 47χρονος, που διατηρεί ιδιωτικό ιατρείο σε κεντρική οδό της πόλης, κατάγεται από τη Βουλγαρία και δραστηριοποιείται στα Γιάννενα από το 1999.
Σύμφωνα με τα στοιχεία του Ιατρικού Συλλόγου Ιωαννίνων έχει αποκτήσει την....
ειδικότητά του στα Ιωάννινα, το πτυχίο του αναγνωρίστηκε από το ΔΙΚΑΤΣΑ και είναι ένας από τους συμβεβλημένους παιδιάτρους με τον ΕΟΠΥΥ.
Μέχρι και χθες δεν είχε απασχολήσει για κανένα λόγο και περιστατικό την τοπική κοινωνία, ενώ και οι γονείς που είχαν τα παιδιά τους υπό παρακολούθηση από τον 47χρονο, δεν εκφράζουν κανένα απολύτως παράπονο.
Έτσι, η είδηση έπεσε σαν κεραυνός εν αιθρία σε ολόκληρη την πόλη, όπως και στον ιατρικό κόσμο, με το Δ.Σ. του Ιατρικού Συλλόγου να συνεδριάζει εκτάκτως προκειμένου να αποφασίσει για τις δυνατότητες που υπάρχουν για περαιτέρω ενέργειες που θα διασφαλίσουν το κύρος και την αξιοπιστία του επαγγέλματος και φυσικά την παροχή υπηρεσιών υγείας στους πελάτες του 47χρονου.
Από την άλλη, ο Σύλλογος Ιδιωτών Παιδιάτρων Ηπείρου σύμφωνα με τον πρόεδρο Αναστάσιο Σέρμπη, κίνησε ήδη τις διαδικασίες διαγραφής του εν λόγω από τα μητρώα του.
«Σκληρό» υλικό στα αρχεία του
Οι πρώτες πληροφορίες που μετέδωσε το ITV αργά το βράδυ της Δευτέρας, ήταν αρκετά συγκεχυμένες κυρίως ως προς το υλικό που βρέθηκε και κατασχέθηκε στο ιατρείο και στην οικία του παιδιάτρου.
Περισσότερο φως έριξε η επίσημη ανακοίνωση της Αστυνομίας, στην οποία τονίζεται πως ο 47χρονος συνελήφθη από αστυνομικούς της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για πορνογραφία ανηλίκων. Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος στο πλαίσιο διαδικτυακής έρευνας, σε ειδικό πρόγραμμα ανταλλαγής αρχείων, με σκοπό την εύρεση χρηστών που κατείχαν και διακινούσαν υλικό παιδικής πορνογραφίας εντόπισαν τα ηλεκτρονικά ίχνη του 47χρονου.
Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του, παρουσία Εισαγγελικού Λειτουργού, βρέθηκαν αποθηκευμένα σε διάφορα ψηφιακά αποθηκευτικά μέσα, πλήθος αρχείων «σκληρού» υλικού παιδικής πορνογραφίας.
Τα κατασχεθέντα πειστήρια απεστάλησαν στα Εγκληματολογικά εργαστήρια για περαιτέρω εξέταση. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από τα Εγκληματολογικά εργαστήρια, από την πρώτη στιγμή διαπιστώνεται μία ιδιαίτερα μεγάλη δυσκολία στην πρόσβαση των αστυνομικών στα ηλεκτρονικά αρχεία του 47χρονου, καθώς βρίσκονται αντιμέτωποι με δισεπίλυτους ηλεκτρονικούς γρίφους και κωδικούς, απόδειξη ότι ο παιδίατρος ήταν άριστος γνώστης της σύγχρονης τεχνολογίας και προσπαθούσε, όπως εξηγούν έμπειροι αστυνομικοί, να καλύψει τα ηλεκτρονικά του ίχνη.
Συγκλονισμένη η πόλη
Το τηλεφωνικό κέντρο της «Ε», του ITV όπως και του συνόλου των μέσων ενημέρωσης δέχθηκαν εκατοντάδες τηλεφωνήματα από γονείς που ανησυχούν και θέλουν να πληροφορηθούν την ταυτότητα του παιδιάτρου, έτσι ώστε να γνωρίζουν εάν υπάρχει περίπτωση στο υλικό που αυτός κατείχε, να υπάρχει φωτογραφικό υλικό από τα παιδιά τους.
Ένα από τα σημεία που δεν έχει διευκρινιστεί από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, καθώς έχει άμεση σχέση με το «άνοιγμα» όλων των αρχείων που έχουν κατασχεθεί, είναι εάν στο υλικό αυτό περιλαμβάνεται υλικό μόνο από τη διακίνηση μέσω διαδικτύου, ή εάν υπάρχει υλικό που έχει αποτυπωθεί στο ιατρείο του 47χρονου.
Άμεση καταδίκη
Για θλιβερό συμβάν που συγκλόνισε την ιατρική κοινότητα της πόλης έκανε λόγο στις πρώτες της δηλώσεις η Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Ιωαννίνων Σταυρούλα Τσιάρα, εκφράζοντας την ομόθυμη καταδίκη του περιστατικού. «Το βέβαιο είναι ότι θα εξετάσουμε κάθε δυνατότητα των ενεργειών μας, για να δούμε μέχρι πού μπορούμε να φτάσουμε και να διασφαλίσουμε την παροχή των υπηρεσιών υγείας στις οικογένειες που είχαν παιδίατρο τον συγκεκριμένο. Ως Ιατρικός Σύλλογος δεν μπορούμε να αναστείλουμε την άσκηση του επαγγέλματός του, ούτε να αφαιρέσουμε την άδειά του, αλλά να τον παραπέμψουμε στο Πειθαρχικό και αυτό να αποφασίσει για την ποινή. Είθισται πάντως σε τέτοιες περιπτώσεις να περιμένουμε να τελεσιδικήσουν, αν και η συγκεκριμένη είναι εξαιρετικά σοβαρή και διαφέρει από όλες τις υπόλοιπες», τόνισε η κα Τσιάρα. Για έναν συνάδελφο που δεν είχε δώσει το παραμικρό δικαίωμα έκανε λόγο από την πλευρά του ο πρόεδρος του Συλλόγου Ιδιωτών Παιδιάτρων Ηπείρου Αν. Σέρμπης. «Το περιστατικό είναι από μόνο του τραγικό και είναι διπλά τραγικό όταν αφορά ανθρώπους που λόγω του επαγγέλματός τους έχουν άμεση πρόσβαση στα παιδιά. Ζητάμε την παραδειγματική του τιμωρία, εφόσον αποδειχθεί η ενοχή του, και ήδη κινήσαμε τις διαδικασίες διαγραφής του από τον Σύλλογό μας», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ελευθερία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου