Τετάρτη 23 Απριλίου 2014

Χωρίς εκπροσώπηση στην Ευρωβουλή η πιο φτωχή περιφέρεια της Ευρώπης… Η μήπως όχι;





Ο φίλος μας ο Λουκάς Ν. μας στέλνει την άποψη για τις Ευρωπαϊκές εκλογές


του και την δημοσιεύουμε όπως ακριβώς μας το έστειλε.


Περισσότεροι από 300 υποψήφιοι ευρωβουλευτές των μεγάλων κομμάτων (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ, ΚΚΕ) ετοιμάζονται να εκπροσωπήσουν τους Έλληνες στις Βρυξέλλες και το Στρασβούργο μετά την 25η Μαΐου. Τα κομματικά επιτελεία διαλάλησαν την ισόρροπη εκπροσώπηση στο ψηφοδέλτιο όλων των περιφερειών της πατρίδας, εκτός ….μίας, της περιφέρειας Ηπείρου.
Με άλλα λόγια τα ικανότατα στην προπαγάνδα κομματικά επιτελεία δεν βρήκαν ούτε έναν ικανό εκπρόσωπο των παραγωγικών τάξεων, ούτε έναν νέο επιστήμονα, ούτε έναν άνθρωπο της τέχνης ο οποίος να έλκει έστω την καταγωγή του από την ακριτική Ήπειρο, την πιο φτωχή περιφέρεια της Ευρώπης σύμφωνα με όλες τις στατιστικές της eurostat.
Η μήπως όχι; Γιατί η Ήπειρος θα έχει την...
ευκαιρία να εκπροσωπηθεί στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με την ψήφο των Ηπειρωτών από ένα γνήσιο τέκνο της περιφέρειας και απόγονο μεταναστών της Φινίκης Θεσπρωτίας στη Γερμανία. Ο Χρήστος Ζώης, γιός του Κωνσταντίνου και της Μαγδαληνής Ζώη, γεννήθηκε στο Ντίσελντορφ της Γερμανίας και ανδρώθηκε με τις αρχές και τις παραδόσεις των Θεσπρωτών γονιών του. Με το πείσμα, την ωριμότητα και την αξιοσύνη του Ηπειρώτη που δεν αρνήθηκε ποτέ την ιδιαίτερη καταγωγή του, αναρριχήθηκε στα σκαλιά της πολιτικής υπηρετώντας το αξίωμα του υφυπουργού Εσωτερικών στις κυβερνήσεις του Κώστα Καραμανλή και του βουλευτή Λάρισας. Ιδρυτής μαζί με τον Βύρωνα Πολύδωρα της ΕΝΩΣΗΣ για την Πατρίδα και τον Λαό διεκδικεί τη ψήφο των πολιτών ως υποψήφιος ευρωβουλευτής και η Ήπειρος είναι έτοιμη να στείλει τον δικό της εκπρόσωπο στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

 Λουκάς Ν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου