Κυριακή 17 Αυγούστου 2014

Ιστορική συνάντηση Μητροπολίτη Ιωννίνων - παπα Θανάση στη μονή Ντουραχάνης.




ntoyraxani-8Μετά από 35 χρόνια αντιπαλότητας μεταξύ παπά Θανάση και Μητρόπολης Ιωαννίνων, ο νέος Μητροπολίτης έκανε το πρώτο βήμα για να αναθερμανθούν οι σχέσεις του και σαν μικρότερος επισκέφθηκε σήμερα τη μονή Ντουραχάνης όπου και χοροστάτησε για να δει και από κοντά το Θεάρεστο έργο που επιτελεί ο αξιαγάπητος καλόγερος. 
Σχεδόν τριάντα πέντε χρόνια είχε να λειτουργήσει Μητροπολίτης στην Ιερά Μονή της Γεννήσεως της Θεοτόκου Ντουραχάνης.
Σήμερα, ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων κ. Μάξιμος, προεξήρχε της...
Πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας στο μοναστήρι που βρίσκεται απέναντι από τα Γιάννινα, στους πρόποδες του όρους Μιτσικέλι.
Στην είσοδο της Μονής ο κ. Μάξιμος έτυχε θερμής υποδοχής από πλήθους πιστών και τον χαρισματικό υπερήλικα γέροντα Αθανάσιο, ο οποίος τα τελευταία χρόνια έδωσε ξανά ζωή στο μοναστήρι και το έκανε κέντρο αγάπης και προσφοράς.
Ο νέος Μητροπολίτης μαζί με τους εκατοντάδες πιστούς έδωσαν σήμερα πνοή στο μοναστήρι του νησιού που, κατά γενική ομολογία, συντελείται ένα πολύ σπουδαίο κοινωνικό έργο τα τελευταία χρόνια.
Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ο κ. Μάξιμος επισκέφθηκε και ξεναγήθηκε στους χώρους της Μονής, στις εγκαταστάσεις του οικοτροφείου, του δημοτικού σχολείου και Γυμνασίου και του λαογραφικού μουσείο τα οποία με πολύ κόπο και θέληση δημιούργησε ο πολυτεχνίτης π. Αθανάσιος.
Να σημειωθεί πως γέροντας Αθανάσιος λίγο πριν την τράπεζα προσέφερε στον Μητροπολίτη Ιωαννίνων μια εικόνα της Παναγίας, σε ανάμνηση της επισκέψεως του στη Μονή Ντουραχάνης.
epirusepress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου