Δευτέρα 15 Σεπτεμβρίου 2014

Πετράκης: «Σημαντικό ότι φτιάχνουμε χαρακτήρα»

Πετράκης: «Σημαντικό ότι φτιάχνουμε χαρακτήρα»Την πολύ καλή εμφάνιση του β' ημιχρόνου και τον χαρακτήρα που αποκτά ως ομάδα ο ΠΑΣ κράτησε ο Γιάννης Πετράκης μετά το ισόπαλο 2-2 με την Ξάνθη στους "Ζωσιμάδες".

Ο τεχνικός των Ηπειρωτών τόνισε ότι θα μπορούσε να είχε ολοκληρωθεί η ανατροπή, αν είχαν αξιοποιηθεί το πέναλτι και οι ευκαιρίες στο φινάλε.

Αναλυτικά, όσα είπε:

«Ξέραμε ότι έχουμε να αντιμετωπίσουμε μια ομάδα με φιλοδοξία βάσει και του ρόστερ που διαθέτει. Δεν ξεκινήσαμε το ματς όπως ήθελα. Είχαμε σίγουρα παραπάνω κίνητρο για κάτι σημαντικό σήμερα. Οι κινήσεις μας, όμως, δεν έδειχναν ότι μπήκαμε με ετοιμότητα στο παιχνίδι και σε συνδυασμό με το πώς έπαιξε η Ξάνθη και με το γρήγορο γκολ που πέτυχε, θα έλεγα ότι μας εκνεύρισε. Δεν ήμασταν καλοί στο α' ημίχρονο, η Ξάνθη ήταν καλύτερη. Είχαμε βέβαια κάποιες προϋποθέσεις για κάποιο γκολ, αλλά η Ξάνθη στεκόταν καλύτερα. Την προσπάθειά μας την έκαναν δυσκολότερη οι δύο αναγκαστικές αλλαγές του Στρούνα και του Ντάσιου.

Στο β' μέρος, η ομάδα μας ήταν πολύ καλή, ο αντίπαλος περιορίστηκε σε δεύτερο ρόλο, μας έκανε ευκαιρία όταν ήμασταν πολύ ανοιχτοί στην άμυνα. Ανατρέψαμε την εις βάρος μας κατάσταση δυο φορές, αλλά χάσαμε το πέναλτι και μετά και κάποιες ευκαιρίες για να πετύχουμε την πλήρη ανατροπή. Είναι σημαντικό ότι φτιάχνουμε χαρακτήρα σαν ομάδα. Από ατυχία δεν κερδίσαμε σήμερα. Όπως εξελίχθηκε το ματς, είμαι ευχαριστημένος από την εικόνα του β' μέρους. Το μυαλό μας πρέπει να το έχουμε πως θα γινόμαστε καλύτεροι».


Για τους παίκτες που τραυματίστηκαν: «Ο Στρούνα θα είναι καλά, δεν ήταν κάτι σοβαρό, θα κάνει μαγνητική αύριο, ο Ντάσιος έπαθε διάστρεμμα θα το αξιολογήσουμε αύριο».

Για την εικόνα του α' ημιχρόνου: «Χάσαμε ένα ημίχρονο, γιατί δεν μπήκαμε με ετοιμότητα. Έχουμε να κάνουμε με ανθρώπους, πρέπει να είσαι πάντα 100% ψυχολογικά κτλ για να μπαίνεις πάντα δυνατά. Παίζουν και αντίπαλοι μπάλα όμως, δεν υπάρχει ομάδα που να πηγαίνουν όλα καλά».

Για τον ρόλο του Τσουκαλά: «Ο Σταύρος είναι βαρόμετρο, είναι σπουδαίος παίκτης και χαρακτήρας, όταν δεν παίζει είναι απώλεια, αλλά και ο Ακόστα ήταν συγκινητικός, ειδικά στο β' μέρος. Το μεγάλο πρόβλημα δεν ήταν ο Σταύρος, αλλά οι συνθήκες του παιχνιδιού στο α' μέρος, όπως είπα και πριν».

Για το ποιος εκτελεί τα πέναλτι της ομάδας: «Το αξιολογούμε από πριν ποιοι θα χτυπάνε και μετά όποιος αισθάνεται καλύτερα συνεννοούνται μεταξύ τους οι παίκτες για την τελική απόφαση».
sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου