Τρίτη 21 Οκτωβρίου 2014

4 συλλήψεις απο τη Θηροφυλακή στην Ήπειρο



2599411710.jpgΣτη σύλληψη 4 ατόμων προχώρησαν οι άνδρες της Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής της 5ης Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Ηπείρου. Συγκεκριμένα, Θηροφύλακες της Ε’ ΚΟΗ ειδοποιήθηκαν από καταγγέλλοντες πολίτες, μεταξύ αυτών και από άλλους κυνηγούς, ότι ασκείται θήρα εντός των ορίων Καταφυγίου στην περιοχή του Παπίγκου. Έσπευσαν στο σημείο και εντόπισαν εντός των ορίων του Καταφυγίου, δύο άνδρες που είχαν φτάσει από την Πάτρα για να κυνηγήσουν, τους οποίους και συνέλαβαν. Σε βάρος τους ασκήθηκε δίωξη για παράνομη άσκηση θήρας, ενώ κατασχέθηκαν τα όπλα που κατείχαν, οι άδειές τους, όπως και τρεις πέρδικες, τις οποίες είχαν ήδη θηρεύσει στην περιοχή.
Στο Σουλόπουλο
Λίγες ημέρες μετά στην περιοχή του Σουλόπουλου του Δήμου Ζίτσας, κλιμάκιο της Θηροφυλακής της Ε΄ ΚΟΗ, κατά τη διάρκεια ελέγχου, εντόπισε και συνέλαβε ένα άτομο, που έφερε το κυνηγετικό του όπλο εκτός της προβλεπόμενης θήκης, εντός του Ι.Χ. που οδηγούσε, το οποίο μάλιστα περιείχε τρία φυσίγγια (μπάλες) και ήταν έτοιμο προς χρήση. Κατασχέθηκε το όπλο και η άδεια θήρας και ακολουθείται η νόμιμη διαδικασία.
Επίσης μετά από αξιοποίηση πληροφοριών σε δασική περιοχή της Τ.Κ. Μονοδενδρίου μία ώρα πριν την έναρξη άσκησης της θήρας θηροφύλακες εντόπισαν ένα άτομο που έφερε εντός του ΙΧ που οδηγούσε, στη θέση του συνοδηγού, το κυνηγετικό του όπλο δεμένο εκτός θήκης, γεμάτο, οπλισμένο και παραποιημένο. Σε βάρος του ασκήθηκε δίωξη  για παράνομη άσκηση θήρας, ενώ κατασχέθηκε το κυνηγετικό όπλο, το ατομικό βιβλιάριο θήρας καθώς και ένας προβολέας.  
Στην πρώτη περίπτωση, οι δύο άνδρες ισχυρίστηκαν ότι δεν είδαν τη σήμανση απαγόρευσης, όπως και τη σήμανση των ορίων του Καταφυγίου, όμως αυτό δε μπορεί να αποτελεί δικαιολογία για κανέναν, ειδικά μάλιστα όταν πρόκειται για κυνηγούς που φτάνουν από άλλες περιοχές για να κυνηγήσουν.
Υπάρχει και η δυνατότητα και προκύπτει και η υποχρέωσή τους να ενημερώνονται από τους κατά τόπους Κυνηγετικούς Συλλόγους για τις περιοχές άσκησης της θήρας και για τις περιοχές απαγόρευσης.
Το ΔΣ της Ε΄ ΚΟΗ σε ανακοίνωσή του, "διαμηνύει πως δε θα επιτρέψει σε κανέναν να αμαυρώσει την κυνηγετική δραστηριότητα και την κυνηγετική οικογένεια και πως καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια, έτσι ώστε η θήρα να ασκείται σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις. Απευθύνει ακόμη έκκληση προς τους πολίτες, όταν διαπιστώνουν κάτι ύποπτο, να μη διστάσουν να ενημερώσουν την Ομοσπονδιακή Θηροφυλακή ή να επικοινωνήσουν με τα γραφεία της Ε’ ΚΟΗ".
vimanews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου