Κυριακή 12 Οκτωβρίου 2014

Πυρά Καχριμάνη κατά της ΥΠΑ για το αεροδρόμιο Ιωαννίνων



«Η αδιαφορία είναι λόγω αμέλειας ή με δόλο;» αναρωτήθηκε ο Περιφερειάρχης Ηπείρου για τις τεράστιες καθυστερήσεις στην ολοκλήρωση των έργων
Ανεξήγητη αδιαφορία, χωρίς να μπορεί να προσδιορίσει αν πρόκειται από απλή αμέλεια ή δόλο, αποδίδει στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας ο Περιφερειάρχης Ηπείρου, για το θέμα του αεροδρομίου Ιωαννίνων, με αφορμή την απάντηση της Υπηρεσίας μέσω του Υπουργείου σε ερώτηση του που κατέθεσαν οι Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή. 
Μάλιστα έκανε λόγο για υποβάθμιση του αεροδρομίου και για συνεχείς δικαιολογίες από την πλευρά της ΥΠΑ.
«Η πολιτική αεροπορία έχει δώσει εξετάσεις από το 2001 για την Ήπειρο και πάντα ήταν λάθος. Η ίδια υπηρεσία τότε παρέλαβε τη μηχανολογική μελέτη, που δεν μπορούσε να εφαρμοστεί στο αεροδρόμιο Ιωαννίνων. Η αδιαφορία τους συνεχίζεται. Δίνουν παρατάσεις στο έργο χωρίς να νοιαστούν να βρουν εθνικούς πόρους για να τελειώσουν έστω και αυτό το έργο. Διερωτάται κανείς: η αδιαφορία είναι λόγω αμέλειας ή με δόλο; Προσωπικά δεν μπορώ να το ξεκαθαρίσω. Υπάρχουν πολλά θέματα, όπως υπάρχει και το θέμα των διανυκτερεύσεων των αεροσκαφών και τα τέλη που καταβάλλονται. Όσο για το ύψος των κτιρίων στην περιοχή, η ίδια Υπηρεσία μας είχε στείλει χαρτί που έλεγε ότι το ύψος των σπιτιών δεν πρέπει να ξεπερνά το ύψος των στύλων της ΔΕΗ. Έτσι, χορηγήθηκαν άδειες βάσει αυτού του κανόνα. Εκ των υστέρων άρχισαν να λένε ότι πρέπει να μειωθεί ένας όροφος για να μπει το σύστημα «τυφλής» προσγείωσης, κάτι που δεν γίνεται. Είναι απαράδεκτα αυτά. Βρίσκουν θέματα εκ του μηδενός για την υποβάθμιση του αεροδρομίου Ιωαννίνων, η οποία έχει γίνει για λόγους που οι ίδιοι γνωρίζουν», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Ανεξάρτητος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου