Κυριακή 5 Οκτωβρίου 2014

Ευρωπαϊκό πρόγραμμα για τα ανθρώπινα δικαιώματα και την προστασία τους


Πολύπλευρες δράσεις και μία ευρεία γκάμα θεμάτων καλύπτει το ευρωπαϊκό πρόγραμμα AdriGov «Adriatic Governance Operational Plan» («Επιχειρησιακό Σχέδιο για την Διακυβέρνηση της Αδριατικής»), του οποίου η Ελλάδα είναι εταίρος με τη συμμετοχή της Περιφέρειας Ηπείρου, και χρηματοδοτείται από ευρωπαϊκά κονδύλια.
Ένα από τα ζητήματα που περιλαμβάνει αφορά τα ανθρώπινα δικαιώματα και την προστασία τους, υπό την επιστημονική ευθύνη του Πανεπιστημίου της Βενετία.
Έτσι, στο πλαίσιο του προγράμματος πραγματοποιήθηκε στα Γιάννενα διήμερο σεμινάριο με κρίσιμα ζητήματα ζητήματα σχετικά με την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων όπως εισαγωγή στο διεθνές δίκαιο περί ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ελεγκτικοί μηχανισμοί για την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο, Ευρωπαϊκοί θεσμικοί μηχανισμοί, το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, μεταναστευτικές ροές και ζητούντες άσυλο στη Μεσόγειο κ.λ.π.
Το σεμινάριο απευθύνονταν σε εκπροσώπους φορέων, επαγγελματίες, φοιτητές και μεμονωμένα άτομα τα οποία δραστηριοποιούνται σε τομείς συναφείς με την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, όπως ανέφερε η υπεύθυνη εκ μέρους της Περιφέρειας Ηπείρου Κατερίνα Σαπλαούρα.
Η Περιφέρεια Ηπείρου στο πλαίσιο του προγράμματος ασχολείται με ζητήματα που αφορούν στη θάλασσα, την αλιεία αλλά και τις ιχθυοκαλλιέργειες και το επόμενο διάστημα θα υπάρξουν συγκεκριμένες δράσεις.
Ανεξάρτητος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου