Παρασκευή 3 Οκτωβρίου 2014

Κοντά στην τρίτη ηλικία ο Μητροπολίτης Μάξιμος

Τους ηλικιωμένους που φιλοξενούνται σε συνθήκες αξιοπρέπειας στο Γηροκομείο των Αγαθοεργών Καταστημάτων της Ιεράς Μητρόπολης Ιωαννίνων, επισκέφθηκε το απόγευμα της Τετάρτης, ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων Μάξιμος, στέλνοντας και ένα ξεκάθαρο μήνυμα αλληλεγγύης αλλά και στήριξης του οργανισμού που αντιμετωπίζει ποικίλα προβλήματα στη λειτουργία του τα τελευταία χρόνια.
Τον Μητροπολίτη Ιωαννίνων υποδέχθηκε σύσσωμη η διοίκηση του Γηροκομείου, ενώ ακολούθησε και ξενάγηση στους χώρους του Ιδρύματος. 
Στη σύντομη ομιλία του προς τους ηλικιωμένους και προς τους εργαζόμενους ο κ. Μάξιμος αναφέρθηκε στη σημασία που έχει για την τρίτη ηλικία, αλλά και για την περιοχή, η λειτουργία και η μεταξύ τους συνεργασία, δύο αντίστοιχων Ιδρυμάτων, όπως το Γηροκομείο και ο Οίκος Ευγηρίας.
«Στόχος όλων είναι να έχουν οι γέροντες και οι γερόντισσες μία αξιοπρεπή διαβίωση», σημείωσε, ενώ απευθυνόμενος προς τους εργαζόμενους, τους κάλεσε να μην αντιμετωπίζουν ως υποχρέωση τη φροντίδα των ανθρώπων αυτών.
«Να τους προσεγγίζετε με αγάπη και στοργή, σαν να είναι δικοί σας άνθρωποι, γιατί ό,τι έχουμε καταφέρει όλοι μας, το χρωστάμε στους παππούδες και τις γιαγιάδες μας και στους γονείς μας. Σκεφτείτε μόνο τι αντιμετώπιση θα θέλατε να έχετε εσείς από τα παιδιά σας και τα εγγόνια σας. Ό,τι σπέρνουμε, θερίζουμε και να μην έχουμε την ψευδαίσθηση ότι τα προβλήματα δε μας αφορούν», σημείωσε.
Ακολούθησε ένα λιτό δείπνο, συνοδεία παραδοσιακής μουσικής.

Ελευθερία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου