Κυριακή 5 Οκτωβρίου 2014

ΣΥΡΙΖΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ - Καταγγέλουν τις περικοπές στο πρόγραμμα «Θαλής»


Τις οριζόντιες περικοπές στη χρηματοδότηση των ερευνητικών προγραμμάτων «Θαλής» καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η Οργάνωση μελών του ΣΥΡΙΖΑ στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων.
 
Όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά, η συγκεκριμένη περικοπή θα αποδώσει στα ταμεία του ελληνικού δημοσίου 14 εκ. ευρώ, που είτε θα προστεθούν στο περίφημο «πλεόνασμα» είτε θα διοχετευθούν σε προσφορότερες πολιτικά και προεκλογικά κατευθύνσεις.
«Οι ΕΥ των έργων του Πανεπιστημίου μας είχαν από τότε επισημάνει τα συγκεκριμένα προβλήματα, με εμπεριστατωμένες επιστολές προς όλες τις αρμόδιες αρχές, τη Διοίκηση του Πανεπιστημίου μας και το Υπουργείο Παιδείας. Σαν να μην έφταναν λοιπόν, οι γραφειοκρατικές καθυστερήσεις, οι ασάφειες και οι αστοχίες κατά τη διάρκεια της υλοποίησης των έργων, ανακοινώνεται αυταρχικά πριν από λίγες μέρες (έναν χρόνο πριν την ολοκλήρωσή τους) και η περικοπή των προϋπολογισμών τους. Και μάλιστα με περισσό θράσος, αφού στο περίφημο έγγραφο-διαταγή η απόφαση για την περικοπή αποδίδεται «στην υψηλή υπερδέσμευση του Επιχειρησιακού Προγράμματος στον άξονα 10, και ιδίως στους άξονες 11 & 12 στους οποίους εντάσσονται οι Πράξεις «ΘΑΛΗΣ» και στο χαμηλό ποσοστό απορρόφησης που παρουσιάζουν στο σύνολό τους οι Πράξεις αυτές»-(με ευθύνη ποιού άραγε;). Είναι προφανές πια ότι ο εμπαιγμός μας και ο ευτελισμός των ερευνητικών και εκπαιδευτικών μας δραστηριοτήτων δεν έχουν όριο.
Ο ΣΥΡΙΖΑ Πανεπιστημίου Ιωαννίνων καλεί τα μέλη της Πανεπιστημιακής Κοινότητας και τη Διοίκηση του Πανεπιστημίου μας να αναγνωρίσει τα πελατειακά κίνητρα και να αντισταθεί σε όλες αυτές τις πολιτικές περικοπών που διαλύουν την έρευνα και την εκπαίδευση. Κανείς μόνος του, αλλά όλοι μαζί και συλλογικά, μπορούμε να ανατρέψουμε το ασφυκτικό πλαίσιο που στοιχειώνει την  καθημερινότητά μας και απειλεί την ακαδημαϊκή μας υπόσταση», αναφέρεται στην καταγγελία.
epirusepress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου