Κυριακή 12 Οκτωβρίου 2014

Ξεκάθαρη η γνωμοδότηση από το Νομικό Σύμβουλο της ΚΕΔΕ για την έδρα στην ΠΕΔ Ηπείρου


PED ZYGOYRHSΣαφής και ξεκάθαρη είναι η γνωμοδότηση του Νομικού Συμβούλου της ΚΕΔΕ Πάνου Ζυγούρη, η οποία δόθηκε στην Εφορευτική Επιτροπή που είχε την ευθύνη για τη διεξαγωγή των εκλογών στην ΠΕΔ Ηπείρου.
Και παρότι ζητήθηκε η συγκεκριμένη γνωμοδότηση, τελικά δεν ελήφθη υπόψιν με αποτέλεσμα να παραμένει στον αέρα μία έδρα.

Ο κ. Ζυγούρης παραθέτοντας διεξοδικά τη νομοθεσία που διέπει την εκλογική διαδικασία καταλήγει στο εξής: «Από τα ανωτέρα αναφερθέντα προκύπτει ότι οι έδρες που απομένουν αδιάθετες μετά την πρώτη κατανομή, καταλαμβάνονται η μεν πρώτη αδιάθετη από το συνδυασμό με το μεγαλύτερο αχρησιμοποίητο υπόλοιπο, η δεύτερη αδιάθετη από τον επόμενο συνδυασμό με το μεγαλύτερο αχρησιμοποίητο υπόλοιπο και η Τρίτη αδιάθετη έδρα στον πρώτο σε ψήφους συνδυασμό».
Το τελευταίο μάλιστα το υπογραμμίζει.
Ωστόσο ακόμη και μετά τη συγκεκριμένη νομική γνωμοδότηση, η κατανομή της μιας έδρας δεν έγινε από την Εφορευτική Επιτροπή, πιστεύοντας ίσως κάποιοι ότι με τον τρόπο αυτό θα οδηγήσουν τα πράγματα σε ατέρμονες δικαστικές ή άλλες διαδικασίες δίνοντας συνάμα παράταση ζωής στην απελθούσα διοίκηση.
Το βέβαιο είναι ότι η τοπική αυτοδιοίκηση στο σύνολό της, στάθηκε κατώτερη των περιστάσεων και έδειξε ότι δεν έχει απαλλαγεί από κομματικά ή άλλα σύνδρομα.
Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του Epiruspost.gr αναμένεται να αναληφθούν άμεσα πρωτοβουλίες από ανθρώπους της αυτοδιοίκησης, ώστε να αρθεί το αδιέξοδοP1
 epiruspost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου